​Hiphop-artisten Maxida Märak var en av alla de människor som tvingades fly undan lastbilen under terrordådet i Stockholm tidigare i år.
1 av 3
​Hiphop-artisten Maxida Märak var en av alla de människor som tvingades fly undan lastbilen under terrordådet i Stockholm tidigare i år. - Foto: TT Nyhetsbyrån
Hon har tidigare inte velat prata om vad som hände, men i en intervju med Norrbottens-Kuriren berättar hon nu för första gången om mardrömmen på Drottninggatan.
2 av 3
Hon har tidigare inte velat prata om vad som hände, men i en intervju med Norrbottens-Kuriren berättar hon nu för första gången om mardrömmen på Drottninggatan. - Foto: TT Nyhetsbyrån
På eftermiddagen den 7 april var hon på plats i centrala Stockholm med sin dotter när det fasansfulla inträffade. Bilden är från ett annat tillfälle.
3 av 3
På eftermiddagen den 7 april var hon på plats i centrala Stockholm med sin dotter när det fasansfulla inträffade. Bilden är från ett annat tillfälle. - Foto: TT Nyhetsbyrån

Hiphop-stjärnan flydde med dottern under terrorn på Drottninggatan

Hon har tidigare inte velat prata om vad som hände, men nu berättar hon för första gången de fasansfulla minnena från terrordådet.


Hiphop-artisten Maxida Märak var en av alla de människor som tvingades fly undan lastbilen under terrordådet i Stockholm tidigare i år.

Hon har tidigare inte velat prata om vad som hände, men i en intervju med Norrbottens-Kuriren berättar hon nu för första gången om mardrömmen på Drottninggatan.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

På eftermiddagen den 7 april var hon på plats i centrala Stockholm med sin dotter när det fasansfulla inträffade.

– Det är bland det värsta jag varit med om, att inte veta om jag kunde rädda mitt barn eller inte. Jag har stor sorg över det som hände och är ärrad, säger hon till tidningen.

Bildkälla: TT Nyhetsbyrån

Bara elva dagar efter terrorattentatet åkte Maxida Märak till Tennessee i USA för att medverka i SVT-programmet "Jills veranda".

– Man måste leva vidare, jag åkte till Nashville veckan efter och det tror jag var bra. Jag var tvungen att fokusera på något annat, men jag är verkligen ledsen över att det hände och tackar min lyckliga stjärna att det inte gick på något annat sätt, säger Maxida Märak till Norrbottens-Kuriren.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Befann du dig i Stockholm under terrordådet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.