Tovas Facebook fylls av fina ord.
1 av 2
Tovas Facebook fylls av fina ord. - Foto: Polisen/TT/Facebook
Polisen är fåordiga om försvinnandet.
2 av 2
Polisen är fåordiga om försvinnandet. - Foto: Polisen

Så hedras Tova, 19, på Facebook

Tova Moberg har varit försvunnen sedan i helgen. När en död kropp påträffats fylls hennes Facebook-profil av fina hedrande ord.


Tova Moberg, 19, försvann spårlöst i helgen från Njutånger i Hälsingland. Efter det har polisen jobbat med en stor sökinsats för att hitta henne. Snabbt kopplades hennes försvinnande till en gård utanför Hudiksvall – och där spårades hennes mobil.

På natten till tisdagen hittades en död kropp och polisen har inte bekräftat att det rör sig om Tova, men hennes pappa Roger skrev ett hjärtskärande inlägg där han skriver att "Tova har hittats avliden. Någon har tagit hennes liv".

Tovas Facebook-sida fylls just nu av hedrande, vackra ord och hjärtan. Både från vänner och från främlingar. Några frågar om det är hennes kropp som hittats som får svaret "ja" av flera personer.

Däremot blev kommentarsfältet också ett forum för troll att skriva ut kommentarer som pekar på att förövarna skulle vara muslimer eller invandrare. De flesta har tagits bort, men några finns kvar.

Troll-kommentarerna har fått extremt starka svar där folk skriver att det är fruktansvärt respektlöst och många skriver att det inte "är ett forum för att skylla allt på invandrare".

TV: Tovas pappa om sorgen: "Ditt liv blev alldeles för kort":

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Intrum sparar bort hundratals miljoner

Rejält vinstlyft för SEB

Storbanken SEB redovisar en vinst före kreditförluster och påförda avgifter på 13,5 miljarder kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med 12,6 miljarder under motsvarande kvartal i fjol.

Ökad vinst för Volvo Cars

Volvo Cars redovisar en ökad rörelsevinst. För första kvartalet landade vinsten på 6,8 miljarder kronor jämfört med 6,3 miljarder kronor samma period föregående år.

Lägre vinst för Husqvarna

Husqvarna, tillverkare av trädgårdsmaskiner, gjorde en vinst på 1 930 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 2 364 miljoner kronor samma period i fjol.

Morgonens nyheter 24 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

USA:s senat har röstat ja till ett förslag som kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Techjätten måste kapa banden till Kina, eller slängas ut från den amerikanska marknaden.