Black Cobra nu i Eskilstuna

Mc-gänget Black Cobra har setts till i Eskilstunatrakten.


Nyheter24 har tidigare skrivit om gängkrigen i Danmark och Sverige.

Nu strömmar nya rapporter in angående det ökade gängvåldet.

Under de senaste månaderna har det kriminella mc-gänget Black Cobra setts till i Eskilstunatrakten. Polisen befarar nu att gänget ska etablera sig i området och starta upp organiserad brottslighet.

Johan Levin, operativ chef för polisen i Sörmland, kommenterar situationen:

– Vi har inte kunnat få belägg för någon grövre organiserad brottslighet. Vi har bara delar av underrättelsematerial från övriga landet som pratar om att de är involverade i grov kriminalitet, men det är ingenting som vi har sett till i våra trakter.

Mc-gänget Black Cobra kommer från första början från Danmark, där de har etablerat sig med tung kriminell verksamhet.

Sedan dess har deras nätverk spridits till Malmö, där de i dag har ett 30-tal medlemmar. Och nu har alltså Black Cobra under två månaders tid även synts till i Eskilstunatrakten.

– Får man flera gäng så blir det snabbt någon form av rivalitet, för man vill gärna vara ensam herre på täppan. Men än så länge så har vi inte kunnat se något utökat rivaliserande mellan några gäng här i stan, säger Johan Levin till Sveriges Radio Sörmland.

Enligt svensk och dansk polis ägnar sig Black Cobra bland annat åt narkotikahandel, utpressning och vapenbrott.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Finlands president: Tala mindre om krig

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.

Rekordvinst för Spotify – på 18-årsdagen

Strömningstjänsten Spotify – en av årets vinnare på Wall Street – redovisar en rekordhög vinst för årets första kvartal. Och försäljningsprognosen för andra kvartalet ser starkare ut än väntat. Men antalet abonnenter hänger inte med uppåt så snabbt som bolaget räknat med.

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.