- Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Körde över sin exfru - med flit

Efter ska mannen ha gått ut ur bilen och dunkat sin exfrus huvud i marken. Nu misstänks mannen för mord alternativt dråp.


LANDSKRONA. Polis larmades klockan 10.22 på fredagen om att en kvinna blivit påkörd vid Norra Infartsgatan i Landskrona.

Men flera omständigheter gjorde polisen misstänksam. Kvinnan i 50-årsåldern hade blivit påkörd inne i en smal gång som leder till en bostadsgård. Dessutom uppgav vittnen att bilen kört på kvinnan i mycket hög fart.

– När jag först såg vad som hände låg hon redan på marken inne i gången. Mannen körde över henne två eller tre gånger medan hon låg på marken. Han körde över bröstkorgen. Efteråt gick han ut och dunkade hennes huvud i marken. Det verkade som om att han såg efter om hon levde, säger vittnet till Helsingborgs Dagblad.

Därefter ska mannen ha lämnat platsen, för att efter en stund komma tillbaka.

– Han kom körande tillbaka i sin bil och parkerade den uppe på trottoaren. När polisen kom till platsen stod han ute på gatan helt tyst. Han följde lugnt med polisen och satte sig i polisbilen, säger vittnet till Helsingborgs Dagblad.

Mannen, som är i 50-årsåldern, har barn tillsammans med den nu döda kvinnan. Men de är skrivna på olika adresser.

– Vi tror att det är relationsrelaterat. Men upprinnelsen till händelsen har vi ingen kunskap om i nuläget, säger Calle Persson, informatör vid polisens länskommunikationscentral, till HD.

/
/
Man
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.