Jimmie Åkesson tillrättarvisar Kent Ekeroth.
Jimmie Åkesson tillrättarvisar Kent Ekeroth. - Foto: Tomas Oneborg/SvD/Scanpix

Jimmie Åkesson tillrättavisar partikamrater efter uttalande om Oslobomben

Sverigedemokraten Kent Ekeroths twittrande tillrättavisas av partiledaren.


Detta har hänt

På fredagseftermiddagen den 22 juli 2011 skakades Norge av ett fasansfullt terrordåd. Först genom en bomb som smällde av i regeringskvarteret där statsminister Jens Stoltenberg har sitt kontor. Timmar senare genom en bestialisk dödsskjutning på Utöya unga socialdemokrater höll sommarläger. 77 människor mördades.

"Någon som vågar sig på en gissning vem som ligger bakom bomberna i Norge? #svpol" Så skrev den sd-politikern Kent Ekeroth på sin twitter efter bomben i Oslo.

Det osmakliga uttalande ogillades direkt av flera personer på twitter. Det uttalandet fick partiledaren Jimmie Åkesson att reagera och tillrättavisa sin partikamrat.

"Våra tankar går till vårt broderfolk i väst. Låt oss inte spekulera i eventuella gärningsmän förrän vi har alla fakta #oslobomb #fb"

Även moderaten Tomas Tobé reagerade direkt på Kent Ekeroths tweet: "@kentekeroth Sluta var så ofräsch direkt in på en enorm tragedi. Please. #svpol" skrev han till honom.

Men det är inte första gången en sverigedemokrat uttalar sig klumpigt på twitter. Jimmie Åkesson sekreterare Alexandra Brunell twittrade efter bombdåden i Stockholm den 11 december förra året följande: "Är det nu man får säga "vad var det jag sa"? #äntligen"

Sverigedemokraten Erik Almqvist kommenterade också Oslobomben på twitter.

"@kentekeroth Oavsett vem - Norges sak är vår & iaf jag räds inte vedergällning. Terrorism bekämpas med styrka inte svaghet. #svpol"

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

1 timme sedan
"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.