Black Cobra var inblandad i en skjut
1 av 2
Black Cobra var inblandad i en skjut
Här avrättades den 19-årige Black Cobra medlemen.
2 av 2
Här avrättades den 19-årige Black Cobra medlemen. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Avrättade 19-åringen medlem i Black Cobra

Polisen jagar fyra gärningsmän för mordet på en 19-årig man i Malmö.


MALMÖ. Enligt källor till Nyheter24 ska mannen som avrättades utanför ett gatukök mitt i centrala Malmö på söndagen tillhöra det kriminella gänget Black Cobra.

Mannen, som är hemmahörandes i Malmö och Helsingborg, kom enligt polisen körande till korvståndet när fyra gärningsmän plötsligt dök upp.

Flera skott avlossades och männen försvann sedan till höger och till vänster om gatuköket till en väntande mörk bil. Det hela är över på 30 sekunder och polisen misstänker att flera vapen har använts.

– Utredningsläget ser mörkt ut eftersom de knappt lämnade några spår på platsen och allt gick så fort, säger Anders Lindell, presstalesman, till Nyheter24.

Polisen har hittat tomhylsor från en pistol på platsen. De fyra gärningsmännen ska ha varit mörkt klädda och polisen uppmanar nu vittnen att lämna de uppgifter de har.

Vid den brutala avrättningen springer tre män, 30, 35 och 39 år gamla, från platsen i tron att de också kommer bli skjutna.

Efter en kort jakt fångas gärningsmännen in av polisen men efter samstämmiga uppgifter släpps de. Det kan dock konstateras att männen är narkotikapåverkade.

– Efter det genomförs en husrannsakan i en lägenhet i Holma. Där hittar man ammunition, vapendelar och en liten mängd narkotika. Det kommer även personer till lägenheten som förhörs av polisen, säger Anders Lindell.

Trots att den 19-årige mannen var medlem i Black Cobra så tror inte polisen att söndagens avrättning har en koppling till skottlossningen natten innan mellan  Bandidos och Black Cobra. Utredningsläget är dock mörkt även i det fallet då den skjutne mannen försvann från platsen i en bil innan polis hann fram.

Den 19-årige mannen är sedan tidigare känd av polisen. Han har gjort sig skyldig till flera brott - däribland stöld, narkotikabrott och olovliga körningar.

– Det senast halvåret har det har varit oroligt i gängmiljön i Malmö. Personerna byter gäng lite då och då, säger Anders Lindell, till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.