- Foto: Lars Pehrson / SCANPIX

Så mycket erbjuds Blondinbella för en enda tweet

Påstår sig erbjudas så mycket att hon skulle kunna leva på sitt twittrande.


Nyheter24 har under veckan i tre artiklar ställt sig frågan vilket inflytande den så kallade "twittereliten" har, om det finns en annan agenda än den uttalade med deras twittrande och om företag överskattar vikten av att ägna tid åt twitter.

Isabella "Blondinbella" Löwengrip visade sig vara ett bevis på att företagen skattar twitters betydelse om inte för högt så i alla mycket högt. Själv har hon nämligen erbjudits 7 000 kronor på faktura per enskild tweet av företag som vill marknadsföra sig via hennes twitterkonto. Blondinbella har i dagsläget strax under 20 000 followers på twitter.

– Jag har fått många förfrågningar. En gång blev jag erbjuden 28 000 kronor för att twittra fyra gånger på en månad, säger Löwengrip till Dagens Media och fortsätter:

- Jag skulle ju kunna livnära mig på det här.

Frågan är om köpta tweets via Blondinbella skulle vara en lönsam affär? Av 20 000 followers får man räkna med att vissa konton är så kallade spamkonton, att vissa är utländska followers och att vissa är inaktiva. Samtidigt följer de flesta twittrare många personer, kollar bara då och då och ser inte samtliga tweets en person skickar ut. Så frågan är hur många personer varje enskild reklamtweet skulle exponeras för och till vilket pris.

Medierådgivaren Paul Ronge har tidigare sagt till Nyheter24 att företagen tar twitter på allt för stort allvar.

- Det är väldigt överskattat och det gäller hela twitter. Vi är enormt liten minoritet med en extremt hög röst och företagen överskattar det, sa han då till Nyheter24.

Men Isabella Löwengrip menar att det ändå är en bra marknadsföringskanal.

- På min blogg kan det exempelvis vara stor del av mina läsare som inte nödvändigtvis gillar det jag skriver, men på Twitter följer man mig för att de tycker om vad jag skriver. Därför blir målgruppen intressant för företagen och jag förstår att det är jättebra marknadsföring, säger hon till Dagens Media.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

1 timme sedan
45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement. Av bussens 46 passagerare överlevde bara en åttaårig flicka.

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

1 timme sedan
Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

1 timme sedan
En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.