William Petzäll.
1 av 2
William Petzäll. - Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Jimmie Åkesson kommer inte att kommentera avhoppet enligt pressekreteraren Eric Myrin.
2 av 2
Jimmie Åkesson kommer inte att kommentera avhoppet enligt pressekreteraren Eric Myrin. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

William Petzäll hoppar av SD - stannar i riksdagen

Sverigedemokraternas William Petzäll hoppar av partiet efter alla skandaler


SD förlorar ett viktigt mandat i riksdagen i och med William Petzälls avhopp.

SD-toppen, som tidigare har tagit timeout från politiken på grund av sitt missbruk, vill nu stanna kvar och arbeta med beroendefrågor, skriver Expressen.

När Nyheter24 når Sverigedemokraternas pressekreterare Eric Myrin berättar han att partiet inte lämnar några kommentarer för tillfället.

– Det är inget som vi kommer att kommentera i nuläget i alla fall. Vi återkommer senare i eftermiddag, säger Eric Myrin till Nyheter24.

Kan vi få en kommentar från Jimmie Åkesson?

– Han kommer inte säga något kring det här, säger Eric Myrin till Nyheter24.

Avhoppsbeskedet kommer nästan precis en månad efter att Nyheter24 kunde avslöja att partiledningen ville peta William Petzäll från riksdagen till förmån för Markus Weichel.

Om Petzäll nu väljer att sitta kvar som politisk vilde blir det dock ingen plats ledig för Weichel, som i och med att första namnet av ersättarna på riksdagslistan - Stellan Bojerud - är sjukskriven i praktiken är på tur om Petzälls plats blir ledig.

Petzälls före detta parti- och riksdagskollega Carina Herrstedt var den första att uppmärksamma nyheten på Twitter: "SD-ledamot blir politisk vilde", skrev hon tidigt på måndagsmorgonen.

Vad tycker du om avhoppet?

– Jag vet inget om det. Jag är inte i Stockholm för tillfället. Finns det någon som tycker det är bra att en partikamrat hoppar av? Jag har inte pratat med William Petzäll över huvud taget, säger Carina Herrstedt, till Nyheter24.

William Petzäll var enligt Carina Herrstedt inte närvarande vid riksmötets öppnande den 15 september. Efter det har Sverigedemokraterna haft ett gruppmöte tisdagen den 20 september. När Nyheter24 frågar Carina Herrstedt om Petzäll var närvarande och om hon träffade honom vid där blir hon först helt tyst. Sedan väljer hon att inte säga något mer om det.

– Det vill jag inte kommentera.

Men du skrev ju om det här på twitter och länkade till en artikel?

– Jag har lärt mig att man inte kan lita på tidningar. Jag kan inte kommentera allt jag länkar till, säger Carina Herrstedt, till Nyheter24.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.