William Petzäll.
1 av 2
William Petzäll. - Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund vill behålla kontakten med William Petzäll.
2 av 2
Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund vill behålla kontakten med William Petzäll. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Sverigedemokraterna klipper banden med William Petzäll

– Personligen är jag bestört och ledsen. Jag såg honom som en lillebror.


STOCKHOLM. Efter William Petzälls uppmärksammade avhopp från Sverigedemokraterna har Nyheter24 försökt nå honom på telefon, sms och mejl, men utan framgång. Samtidigt har SD:s ledning gjort allt i sin makt för att stoppa kontakten med den före detta partikollegan genom att direkt stänga av hans mejlkonto.

– Det är inget jag känner till. Det vore inte konstigt eller underligt om det var så. Det här sköts internt, säger Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund till Nyheter24.

Men trots att partitoppen nu har kapat banden så står det fortfarande på riksdagens hemsida att William Petzäll är medlem i partiet.

Som Nyheter24 tidigare kunde avslöja ska William Petzäll även ha pressat Sverigedemokraterna på pengar. Och enligt Borås Tidining ska han tidigare ha förhandlat med partiet om en hemlig tvist.

Linus Bylund bekräftar att förhandlingar har pågått mellan parterna men att William Petzäll inte längre har ett juridiskt ombud.

– Jag kan inte kommentera några summor. Om det är Erik Almqvist som har uttalat sig om det här får det stå för honom, säger Linus Bylund, till Nyheter24

Hur kommer det sig att ni agerar så snabbt och stänger av hans mejl?

– Om en människa, oavsett vilken position, har en mejladress inom vår struktur så kommer det kontot att försvinna om de lämnar paritet.

Personligen vad tycker du om det som har hänt?

– Personligen är jag bestört och ledsen. Jag såg honom som en lillebror.

Kommer du ha kontakt med William Petzäll efter det här?

– Det vet jag inte. Det är något jag önskar, säger Linus Bylund, till Nyheter24.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

3 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.