- Foto: SÖREN ANDERSSON / SCANPIX

Efter KD-flörten - Birro sparkas från TV4

Han kandiderade till partiledare i sexton timmar - nu får Marcus Birro sparken från sitt jobb på TV4.


STOCKHOLM. Veckan har knappast börjat bra för författaren och teveprofilen Marcus Birro. Efter att det avslöjats att han kandiderade till posten som partiledare för Kristdemokraterna var diskussionen igång.

När beskedet kom att kandidaturen gick stick i stäv med jobbet som bisittare i TV4:s Kvällsöppet drog han snabbt tillbaka allt. Nu visar det sig att han trots det får sparken från kanalen, uppger Expressen.

– Jag bad om ursäkt direkt när jag upptäckt att jag gjort ett stort fel. Jag insåg att jag hellre vill jobba på Kvällsöppet, säger Marcus Birro till DN.se.

Men Birros ursäkt räckte inte för TV4. Kanalens tillförordnade samhällschef Mia Lindqvist säger till TV4:s "Nyheterna" att det är tråkigt att man tvingas sparka Birro från Kvällsöppet men att kanalen inte hade något annat val.

– Även om han nu dragit tillbaka kandidaturen så är skadan redan skedd, menar Lindqvist, och fortsätter:

– Kvällsöppet är ett program där vi tar upp väldigt mycket politiska frågor och det är helt omöjligt för oss att ha en programledare som är starkt förknippad med ett särskilt parti.

Marcus Birro anser att kanalen agerat för snabbt i frågan.

– Jag tycker att de har tagit ett alldeles för drastiskt beslut. Jag borde ha fått en chans att rätta till felet, säger Birro.

Birro berättar vidare för DN att avskedet kommer att få stora konsekvenser för både honom själv och hans familj.

– Nu ska jag hem till min gråtande familj och berätta att vi måste flytta från Stockholm, säger Marcus Birro.

/
/
/
/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.