Nu kommer han få betala tillbaka omkring 90 000 kronor till riksdagen.
1 av 2
Nu kommer han få betala tillbaka omkring 90 000 kronor till riksdagen. - Foto: Maja Suslin / SCANPIX
Juholt har låtit skattebetalarna stå för hela hyran trots att han delat bostad med sambon Åsa Lindgren.
2 av 2
Juholt har låtit skattebetalarna stå för hela hyran trots att han delat bostad med sambon Åsa Lindgren. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

Juholts bidragsbluff avslöjad

Håkan Juholt lät riksdagen betala hela hyran - trots att han hade delad bostad med sambon. Nu krävs han på omkring 160 000 kronor.


Riksdagen har i flera år bidragit med hela hyran på Håkan Juholts fyrarummare i Västertorp, trots att han delar bostaden med sambon Åsa Lindgren.

Nu tvingas Juholt betala tillbaka omkring 160 000 kronor till riksdagen.

Dubbla bostäder

Juholt har, liksom många andra riksdagsledamöter, dubbla bostäder. En på hemorten i Oskarshamn och en så kallad övernattningslägenhet i Västertorp. Juholts sambo ägde dock lägenheten i Västertorp redan innan partiledaren flyttade in.

S-ledaren har anmält fyrarummaren som övernattningsbostad till riksdagen, utan att uppge att även Lindgren bor där, enligt dokument som Aftonbladet tagit del av.

Tänjt på reglerna

Under lång tid har Juholt därmed tänjt ordentligt på reglerna för riksdagens bostadsbidrag. Delar man övernattningslägenhet med någon annan så har man endast rätt till halva hyran, och inte som i Juholts fall hela, vilket en så rutinerad riksdagsledamot kanske borde känt till.

Trots att det är sambon som stått på hyresavierna så har skattebetalarna fått betala.

– Vi har haft en dialog i några veckor om det här. Reglerna är inte alldeles solklara, säger Socialdemokraternas kanslichef Sven-Eric Söder till Aftonbladet och fortsätter:

– Håkan ska betala tillbaka. Han vill göra rätt för sig.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.