SD-toppen Kent Ekeroth stödjer kompisarna i Avpixlat.
1 av 4
SD-toppen Kent Ekeroth stödjer kompisarna i Avpixlat. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Sverigedemokraternas pressansvarige Martin Kinnunen menar att SD inte har någon gennerell ståndpunkt till Avpixlat.
2 av 4
Sverigedemokraternas pressansvarige Martin Kinnunen menar att SD inte har någon gennerell ståndpunkt till Avpixlat. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Politiskt inkorrekts ersättare lanserades i söndags...
3 av 4
Politiskt inkorrekts ersättare lanserades i söndags... - Foto: Faskimil Avpixlat.info
...och har fått namnet Avpixlat.
4 av 4
...och har fått namnet Avpixlat. - Foto: Faksimil Axpixlat.info

Kent Ekeroth berättar om "nya Politiskt inkorrekt"

Avpixlat tar vid där Politiskt inkorrekt slutade.


Det här var Politiskt inkorrekt

Politiskt Inkorrekt var en nyhetssajt som publicerar inrikes- och utrikesartiklar som redaktionen menar censureras av etablerade media. Sajten la stort fokus på invandrings- och mångkulturskritik och publicerade ofta dömda brottslingars etnicitet samt namn och bostadsort.

STOCKHOLM. Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth hjälper Avpixlat.info - uppföljaren till den kontroversiella och främlingsfientliga bloggen Politiskt Inkorrekt (PI).

Förutom att man fortfarande kan stödja sajten ekonomiskt via PI:s gamla bankgirokonto, som upprättats av SD-toppen Kent Ekeroth själv, har han nu även valt att hjälpa dem att vara så anonyma som möjligt.

– Jag har registrerat Avpixlat.se så att ingen kan sno den adressen, säger Kent Ekeroth, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag känner skribenter från PI som har gått över till Avpixlat och erbjöd mig att hjälpa dem att fortsätta vara anonyma.

Det var i söndags, på treårsdagen, som Politiskt Inkorrekt tackade för sig och samtidigt uppmanande läsarna att besöka Avpixlat.

– Jag räknade med att folk skulle få reda på det. Jag hoppas att de fortsätter på PI:s verk, säger Kent Ekeroth.

Det var sajten Ajour som var först med att skriva om att Ekeroth låg bakom Avpixlats registrering av .SE-domänen. Samtidigt förnekade Sverigedemokraternas presschef - Martin Kinnunen -  att SD har någon "generell ståndpunkt om olika bloggar, och därmed inte heller till Avpixlat”.

– Det är ju ett eget initiativ av Kent. Partiet har ingen generell ståndpunkt. Jag tror han vill skydda upphovsmännens anonymitet, säger Martin Kinnunen till Nyheter24.

Men Kent Ekertoh är ju Sverigedemokrat och då är det ju inte så konstigt att man kopplar samman hans gärningar med partiet?

– Det skulle jag inte vilja säga. Kent Ekeroth har en koppling till dem men det här är inget vi varken har diskuterat eller tänker vidta några åtgärder för.

Politiskt Inkorrekt har anklagats för att vara rasistisk. Vad tycker du om det?

– Det är många som anklagas för olika saker, säger Martin Kinnunen.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.