Fredrik och Filippa Reinfeldts yngste son misshandlades natten till lördagen i centrala Stockholm.
1 av 3
Fredrik och Filippa Reinfeldts yngste son misshandlades natten till lördagen i centrala Stockholm. - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
16-åringen flydde till Sturecompagniet efter att ha fått hjälp av en vakt på nattklubben East.
2 av 3
16-åringen flydde till Sturecompagniet efter att ha fått hjälp av en vakt på nattklubben East. - Foto: GUNNAR LUNDMARK / SvD / SCANPIX
Stureplan är den plats i Stockholm där det sker flest våldsbrott.
3 av 3
Stureplan är den plats i Stockholm där det sker flest våldsbrott. - Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Efter misshandeln: "Som förälder har man alltid ett ansvar"

Fredrik Reinfeldts 16-årige son misshandlades på Stureplan och har tidigare setts dricka alkohol på fester. Vad har statsministern för ansvar?


Detta har hänt

Vid 02.00-tiden natten till den 6 november misshandlades Fredrik Reinfeldts 16-årige son vid Stureplan i centrala Stockholm. Detta efter att han lämnat en hemmafest i Alvik sedan han varit inblandad i ett bråk.

Utanför nattklubben East fick 16-åringen en flaska i huvudet av flera killar som också sparkade den unge Reinfeldt i huvudet när han låg ner, medvetslös.

Efter att ha vaknat till sökte 16-åringen skydd på Sturecompagniet där han fick sällskap av sin äldre bror och senare kunde föras till sjukhus.

Chefredaktör Ehsan Fadakar om misshandeln

"Nyheter24 publicerade två artiklar om händelsen på Stureplan. Den ena om vilket ansvar paret Reinfeldt har för sin 16-årige son, den andra om Säpos agerande i fallet.

Händelsen öppnar också för relevanta frågor, inte bara till paret Reinfeldt som föräldrar, men till Fredrik Reinfeldt som statsminister för Sverige."

Läs hela analysen här.

STOCKHOLM. När statsminister Fredrik Reinfeldts 16-årige son misshandlades natten till lördagen vid Stureplan var det andra gången på kort tid.

Sonen hade varit på fest i Alvik och sedan begett sig in mot stan. Det är oklart huruvida den 16-årige Reinfeldt var alkoholpåverkad men enligt källor som Nyheter24 talat med har han vid flera tidigare tillfällen druckit alkohol på olika fester under 2011. Vad har hans föräldrar för ansvar?

– Som förälder har man alltid ansvar för sitt barn, jag kan inte se att det skulle vara någon skillnad för att man är ett känt namn, säger Magnus Jägerskog, vd på IQ, som jobbar för en smartare syn på alkohol, till Nyheter24.

Psykolog: "Nolltolerans ger bra effekt"

Flera barn- och ungdomspsykologer som Nyheter24 har pratat med säger att det generellt är svårt att kontrollera 16-åringar då det är den svåraste tiden att vara förälder. De menar också att mycket handlar om att de ska lära sig av misstagen.

Vad gäller alkohol och ungdomar så hävdar en psykolog att nolltolerans kan ha bra effekt.

– Vad man vet är att nolltolerans ger bra effekt på ungdomars beteende, säger en psykolog till Nyheter24.

En trygg familjesituation viktig

Magnus Jägerskog på IQ menar att föräldrar inte kan klandras för om någon annan köper ut alkohol till ens barn men man kan påverka sin tonårings attityd.

– Forskningen visar att barn som växer upp i en trygg familjesituation med föräldrar som tar ansvar, bryr sig och sätter gränser, har en förebyggande effekt på ungas drickande, säger Jägerskog och fortsätter:

– Man kan inte och jag tycker inte heller det är önskvärt att kontrollera allt ens tonåring gör.

/
/
/
/
IQ
/
/
Son
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

1 timme sedan
Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.