Carema i Umeå skakas nu efter att det avslöjats att en man blivit sittande med flera benbrott på ett boende.
Carema i Umeå skakas nu efter att det avslöjats att en man blivit sittande med flera benbrott på ett boende. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Ny Caremaskandal: Bröt flera kroppsdelar men blev sittandes

En 86-årig man på ett Caremastyrt äldreboende ramlade flera gånger och bröt höft, axel och handled. Ändå gjordes inget.


Skandalerna i Stockholm

Här är några av avslöjandena om Carema i Stockholm som uppmärksammades tidigare under hösten:

– Hälften av de boende på Koppargården i Vällingby löper risk för att bli skadade.

– Hemliga bonusprogram för Caremas chefer (som plockats bort efter avslöjandena).

– Sexuella övergrepp på boende anmäldes ej.

– Blöjor vägs för att se om de "nått sin fulla kapacitet".

UMEÅ. Efter att en 86-årig strokedrabbad man ramlat på äldreboendet Skräddaren i Umeå kontaktades inte läkare trots att han bröt höft, axel och handled. De anställda på det Caremastyrda boendet informerade dessutom mannens dotter först när hon kom på besök, uppger Västerbottens folkblad.

– En i personalen sa: ”Skulle ni kunna åka in med honom till sjukhuset. Vi tror eventuellt att han har brutit något”, säger dottern till tidningen.

När dottern tog sin pappa till sjukhus var han mycket illa däran. De tre benbrotten konstaterades och dessutom fastlog läkarna att han led av näringsbrist och gått ned 14 kilo på kort tid. Efter flera operationer är nu den 86-årige mannen rullstolsburen.

"De tycker bara att vi är besvärliga"

Hans dotter är kritiskt mot boendets standard i sig, men framför allt på dess ledningen som hon menar inte lyssnar på de anhöriga.

– Platschefen tycker inte att de har för lite personal. ”Vi kan inte ha personal som bara sitter och inte gör någonting” är det enda svar vi får. De tar inte till sig det man säger. De tycker bara att vi är besvärliga, säger hon.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.