Enligt Stefan Jacobsson, talesperson för "Stoppa Svenskfientligheten" kommer riksdagsledamoten att tala på Mynttorget den 10 december.
Enligt Stefan Jacobsson, talesperson för "Stoppa Svenskfientligheten" kommer riksdagsledamoten att tala på Mynttorget den 10 december. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Riksdagsledamot talar för nazister: "Han kontaktade oss privat"

Stefan Jacobsson, talesperson för "Stoppa Svenskfientligheten", hävdar att det inte är Svenskarnas parti som står som arrangörer för demonstrationen.


STOCKHOLM. Den 10 december kommer arrangörsgruppen "Stoppa Svenskfientligheten" att hålla en demonstration på Mynttorget i Stockholm. Men enligt polisen är det Svenskarnas parti (före detta Folkfronten och Nationalsocialistisk front) som håller i demonstrationen där en än så länge anonym riksdagsledamot, enligt ett pressmeddelande, kommer att tala.

– Det är han som har kontaktat oss. Inte initialt för att tala, men det har skett på privat basis, säger Stefan Jacobsson, medlem i Svenskarnas Parti och talesperson för "Stoppa Svenskfientligheten", till Nyheter24.

Så ni har träffats privat och sedan har han sagt att han vill tala?

- Ja, precis. Mer eller mindre är det så.

Stefan Jacobsson hävdar att det inte är Svenskarnas parti som står som arrangörer för demonstrationen, utan att det bara är han som är medlem i partiet. Resten av medlemmarna i arrangörsgruppen vill han dock hålla hemliga.

Av säkerhetsskäl  vill han inte heller säga vem ledamoten är men att han är nöjd att dessa frågor nu kan komma att lyftas upp i riksdagen.

– Det är flera organisationer som kommer att stödja oss. Förutom Svenskarnas parti så är det Nationaldemokraterna och Förbundet Nationell ungdom, säger Stefan Jacobsson.

Tillsammans kommer de alla att protestera under parollen: Värn för Norden – Stoppa Svenskfientligheten.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

2 timmar sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.