Kvinnan våldtogs i en lägenhet som Migrationsverket hyr av Bruzahem. I lägenheten bor asylsökande familjer.
Kvinnan våldtogs i en lägenhet som Migrationsverket hyr av Bruzahem. I lägenheten bor asylsökande familjer. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX

Kvinna brutalt gruppvåldtagen i flyktingförläggningens lägenhet

Sex personer sitter anhållna misstänkta för grov våldtäkt på en 29-årig kvinna.


MARIANNELUND. Tvåbarnsmamman åkte direkt efter jobbet till en förfest i en lägenhet hyrd av Migrationsverkets flyktingförläggning. Av en ännu oklar anledning blev den 29-åriga kvinnan attackerad och överfallen av upp till elva män varav minst åtta personer sedan ska ha våldtagit henne. I lördags anhölls fem personer för våldtäkten och på tisdagen grep polisen ytterligare en man efter intensivt polisarbete och förhör.

– Vi har just nu en häktningsförhandling för fem män. De är misstänkta för grov våldtäkt i Mariannelund natten till den tredje december, Christer Edlund, kriminalkommissarie i Eksjö, till Nyheter24.

"Brottet ska ha ägt rum där"

Kvinnan uppges ha varit helt maktlös när minst tre män ska ha tryckt ner henne och hållit fast henne med våld. Därefter ska minst åtta personer ha turats om att våldta henne, uppger Aftonbladet.

– Jag vet att det kommit underrättelse från polisen om att fem personer sitter anhållna och att också brottet ska ha ägt rum där, säger Liselotte Ingesson Politis, tillförordnad enhetschef Migrationsverket i Jönköping, till Nyheter24.

Vad är det för typ av boende?

– Det är en lägenhet som Migrationsverket hyr av Bruzahem och som asylsökande familjer bor i.

Vad tycker du om det som har hänt?

– Självklart är det något som inte ska förekomma, sedan spelar det ingen roll om det är privatbostad eller om andra upplåter lägenheten, säger Liselotte Ingesson Politis.

Männen som sitter anhållna ska alla vara i 20-årsåldern, förutom en man som är 33 år. På tisdagseftermiddagen startade häktningsförhandlingar mot fem av dem.

– Med hänsyn till det att ärendet är rätt ovanligt så går vi inte ut med mer information. Det är viktigt för att kunna klarlägga vad som har hänt och för att hålla koll på detaljerna, säger Christer Edlund till Nyheter24 och fortsätter:

– Vi har jobbat rätt intensivt med att höra målsägande och misstänkta för att få en god bild av vad som har inträffat.

"Hon mår givetvis inte väl men har inte livshotande skador"

Det var vid lunchtid på tisdagen som den sjätte personen anhölls i Mariannelund misstänkt för grov våldtäkt. Enligt Christer Edlund ska gripandet gått lugnt till. Hur den 29-åriga tvåbarnsmamman mår är dock oklart.

–  Hon mår givetvis inte väl men det finns inga livshotande skador, säger Christer Edlund, som i övrigt inte vill kommentera kvinnans hälsotillstånd.

Hur påverkar det här ett så litet samhälle som Mariannelund?

– Ja, det är klart att det kan pratas en del på stan och så. Man ska inte behöva känna sig orolig om man bor där.

Nyheter24 har förgäves sökt Bruzahems vd - Markus Kyllenbeck - för en kommentar.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Man anhållen för våldtäkt utomhus i centrala Åre

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.