Den häktade 36-årige mannen har kopplingar till Hells Angels.
Den häktade 36-årige mannen har kopplingar till Hells Angels. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX

Nu åtalas HA-medlem för High Chaparall-mordet

En 36-åring anses ha utdelat några av de dödande huggen mot 40-åringen.


Gängkrigen i Sverige

De kriminella MC-gängen är många i Sverige. Och den senaste tiden har de bråkat med varandra vid ett flertal tillfällen.

I mitten på augusti var det väldigt nära ett MC-krig mellan Bandidos och HA i Karlstad. Bakgrunden till det upptrappade våldet mellan gängen är en misshandel på strippklubben Maxim där en Bandidosboss fick stryk av Hells Angels. Tre dagar senare kom hämnden när en anhängare till HA blev misshandlad på sin arbetsplats. Polisen kommenterade det hela med att det nu var "1-1" mellan de grovt kriminella gängen. Efter ungefär två veckors kamp kunde polisen konstatera att det lugnat ner sig i Karlstad och någon form av fred hade infunnit sig.

Bandidos chapter i Malmö var också inblandade i en skottlossning på Möllevångstorget i Malmö i slutet på augusti. Black Cobra ska även de ha befunnit sig på platsen där okänd person ska ha träffats men förts bort med en bil innan polisen kom fram till platsen. Dagen efter sköts en 19-årig medlem ur Black Cobra till döds när han åt vid ett gatukök mitt i centrala Malmö. Den avrättade mannen ska ha befunnit sig på platsen med minst två medlemmar från Outlaws.

Den 6 september utbröt skottlossning och knivslagsmål på en restaurang mitt i Stockholm. Tre personer kördes till sjukhus varav en fortfarande ligger nedsövd. De kriminella gängen Bandidos, Outlaws och Hells Angels med undergruppen Red and white crew tros vara inblandade.

Måndagen den 20 september häktas en 36-årig man med kopplingar till Hells Angels för knivmordet på High Chaparral.

I mitten av juni mördades en 40-årig trebarnspappa från Halland kallblodigt mitt på High Chaparalls camping under bikerträffaen "Till minne av Swedish Bikemeet".

Flera västklädda män drog ut mannen ur en bil och högg honom gång på gång i magen och brösten med en kniv på campingen i småländska Hillerstorp. Ett knivhugg träffade hjärtat och mannen dödförklarades strax innan midnatt den 4 juni i år.

– Vi hann knappt vara där i fem minuter. Sedan var han död, sa nyckelvittnet Lis Bergman i september till Nyheter24.

"Det finns ett samband mellan mannen och HA"

Enligt åklagaren Carl-Gunnar Fridolfsson är den åtalade mannen, som var misstänkt sen tidigare, knuten till det kriminella MC-gänget Hells Angels. I mitten av september greps 36-åringen i Norrköping för mordet. I samband med gripandet gjordes en polisrazzia mot Hells Angels mot lokaler i Norrköping.

– Det finns ett samband men han greps inte i lokalerna, sa kammaråklagare och förundersökningsledare Carl-Gunnar Fridolfsson, till Nyheter24.

"Hans barn undrar fortfarande varför han mördades"

Lis Bergman undrar fortfarande varför 40-åringen mördades.

– Det var två jättetrevliga bikers med väst som kom fram till bilen och sa att den “såg ut som en röd termos”. Vi skrattade och sa: “Nee, vi tycker den är söt”. Sedan skrattade och skojade vi som vanligt men på andra sidan satt några yngre varav en del hade väst och någon hade en röd luvtröja men inte med alla märken på. De började tjafsa och sedan var det bara att vänta på att något skulle hända, säger Lis Bergman.

– Det var så det började. Fel tillfälle, fel minut. Vi är lika frågande som alla andra. Varför? Hans barn undrar fortfarande varför.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Malmö: Polisen rapporterar om misshandel

Något lägre vinst för Tele2

Mobiloperatören Tele2 redovisar ett rörelseresultat på 1 250 miljoner kronor för det första kvartalet 2024. Det kan jämföras med vinsten på 1 264 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

Swedbank ser räntesänkningar från maj

Efter en tålmodig väntan börjar Riksbanken sänka styrräntan i maj. Från sommaren ses en gradvis återhämtning av ekonomin, skriver Swedbank i sin konjunkturrapport.

Minskad orderingång för ABB

Den svensk-schweiziska automationskoncernen ABB redovisar ett rörelseresultat på 1 217 miljoner dollar för det första kvartalet 2024.

Tusentals evakueras efter vulkanutbrott

Ett vulkanutbrott i Indonesiens norra övärld har fått myndigheter att utfärda en tsunamivarning, evakuera byar och stänga en internationell flygplats.

Källor: Israel avbröt planer på Iranattacker

Israel uppges vid flera tillfällen de senaste dagarna ha förberett att sjösätta attacker som svar på Irans storskaliga anfall förra helgen. Men av olika skäl har man valt att inte gå vidare med planerna, enligt källuppgifter i flera amerikanska och israeliska medier.