1 av 2
15-årige Ardiwan Samir har avlidit av sina skador.
2 av 2
15-årige Ardiwan Samir har avlidit av sina skador. - Foto: Privat

Skottskadade 15-åring avled

15-årige Ardiwan Samir har dött av de skador han fick när han sköts i huvudet och bröstet på nyårsnatten i Rosengård.


Vid halv ett-tiden på nyårsnatten larmades polisen till Rosengård med anledning av en skottlossning. Väl på plats fann de 15-årige Ardiwan Samir svårt skadad. Han hade skjutits med ett skott i huvudet och flera i bröstet.

– Han låg utanför en trappuppgång vid Ramels väg i Malmö och var allvarligt skadad, säger Marie Persson på polisens ledningscentral till Nyheter24.

15-åringen fördes med ambulans till sjukhus men efter att ha svävat mellan liv och död hela söndagen avled han av sina skador på söndagskvällen.

– Hans tillstånd är kritiskt, men det finns hopp om att han överlever det här, sade Marie Persson tidigare under söndagen.

Platsen där Ardiwan Samir sköts har spärrats av och polisen har hittat flera patronhylsor. En förundersökning om försök till mord, alternativt dråp, har inletts. Polisen har ännu inte några misstänkta för brottet.

– Vi jobbar med dörrknackning under dagen och försöker lägga pusselbitar för att få reda på vad han har gjort under gårdagen, säger Persson.
 
Något tänkbart motiv har inte framkommit. 15-åringen finns inte i belastningsregistret.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.