Den öppna striden mellan Mats Odell och Göran Hägglund tar sig till synes allt mer allvarliga former.
1 av 3
Den öppna striden mellan Mats Odell och Göran Hägglund tar sig till synes allt mer allvarliga former. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Partikollegan och riksdagsledamoten Caroline Szyber tycker att Ehrenbergs tilltag är "mindre bra gjort".
2 av 3
Partikollegan och riksdagsledamoten Caroline Szyber tycker att Ehrenbergs tilltag är "mindre bra gjort". - Foto: SCANPIX
Hägglund utmanas av Mats Odell.
3 av 3
Hägglund utmanas av Mats Odell.

Hägglunds stabschef bakom smutsig nätkampanj - mot de egna

Stabschefen Henrik Ehrenberg är i rejält blåsväder efter att ha erkänt att han legat bakom flera anonyma påhopp mot anhängare till Mats Odell. Riksdagsledamoten Caroline Szyber tycker det är "mindre bra gjort".


Andra exempel på "Ove Toves" kommentarer

Om riksdagsledamoten Annelie Enochson:

"Enochsons fel är inte egentligen att hon är stockkonservativ. Felet är att hon är en person som går över andras lik för att få fäste för sina idéer. Eller framför allt för att bli inkryssad i riksdagen".

Om partiledarbyte i diskussion med riksdagsledamoten Roland Utbult:

"Det är nästan besvärande att se hur vissa på allvar tror att det är partiledarens problem att det går knackigt, när partiledaren är mer populär än partiet. Det bara MÅSTE vara fel recept att sparka honom".

STOCKHOLM. Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund har säkerligen huvudbry just nu. Detta efter att hans stabschef Henrik Ehrenberg visat sig ligga bakom anonyma påhopp mot meningsmotståndare i partiet, framför allt de som hellre ser en annan partiledare.

Expressen skriver att Ehrenberg under nicket "Ove Tove" skrivit kommentarer om andra i partitoppen. Så här skrev han till exempel om Hägglunds rival Mats Odell:

"Odell tillhör partiledningen och har rimligen varit delaktig i varje steg partiet tagit. Detta ter sig mer som en personkonflikt än något annat. ­Troligen baserad på att Odell är sur för att han inte är minister. Tror jag".

Stabschefen erkände efter att partimedlemmar kopplat "Ove Tove" till en dator på regeringskansliet och partisekreteraren Acko Ankarberg Johansson på KD:s intranät krävt att personen bakom nicket skulle träda fram.

"Man måste stå för sina åsikter"

Riksdagsledamoten Caroline Szyber, som hela tiden stått bakom Göran Hägglund som partiledare, menar att det nu är upp till partitoppen att bestämma vad som ska hända.

– Men det är väl mindre bra gjort, det är inget jag skulle göra själv. Man måste stå för sina åsikter, säger hon om Ehrenberg.

KD-striden mellan Hägglund och Odell har kantats av hårda ord och öppna konflikter. Klimax nåddes när valberedningen föreslog att den sistnämnde ska petas ur partistyrelsen.

Caroline Szyber hoppas att partiet inte ska ta alltför mycket skada, trots allt som hänt.

– Det har varit mycket "bad campaigning" från båda sidor, säger hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!