Slagsmålet på El Cocodrillo mellan anhängare till de kriminella MC-gängen Hells Angels och Outlaws urartade och gängen slogs både i och utanför restaurangen.
Slagsmålet på El Cocodrillo mellan anhängare till de kriminella MC-gängen Hells Angels och Outlaws urartade och gängen slogs både i och utanför restaurangen. - Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX

Elva gängmedlemmar döms för krogbråk

Medlemmar med anknytning till Hells Angels och dess supporterklubb Red and White Crew attackerade rivaliserande Outlaws på en restaurang mitt i Stockholm.


Försökte använda pistol

De tre männen från Outlaws som misshandlades begärde höga skadestånd för bland annat kränkning. Skadestånden är dock mycket kraftigt reducerade i förhållande vad som normalt gäller vid våld och skador av aktuell omfattning.

Detta beror enligt tingsrätten på att de angripna männens eget agerande då de försökte använda en pistol vid tillfället. Restaurangen har tillerkänts full ersättning för de skador på inventarierna de påvisat.

STOCKHOLM. Totalt elva av de tolv åtalade gängmedlemmarna har dömts för grov misshandel och skadegörelse efter det stora krogbråket på restaurang El Cocodrilo mitt i centrala Stockholm. Slagsmålet mellan anhängare till de kriminella MC-gängen Hells Angels och Outlaws urartade och nu döms de flesta till tre års fängelse.

Åklagarens besvining har till stor del bestått av filmer från restaurangens övervakningskameror. Krogbråket ägde rum vid 23-tiden den 6 september i höstas då medlemmar med anknytning till Hells Angels och dess supporterklubb Red and White Crew hoppade på några andra män från Outlaws.

Tre av anhängarna till Outlaws skadades allvarligt varav en livshotande. I domen skriver tingsrätten att attacken var "samlad och planerad" samt att åklagaren bevisat att elva av de tolv åtalade deltog i attacken. De anser också att misshandeln i "någon mån utgjort ett led i en organiserad brottslighet, vilket är en försvårande omständighet enligt lagen."

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Att gå i pension tidigt betyder minde pengar i plånboken varje månad. Men vet du hur mycket pengar du förlorar på att sluta jobba innan riktåldern?

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.