Anders Leander publicerade bilder Elin Krantz, 27, hennes sargade kropp på sin blogg.
1 av 3
Anders Leander publicerade bilder Elin Krantz, 27, hennes sargade kropp på sin blogg. - Foto: Privat
Svenskarnas parti vill åt den förre sd-politikerns mandat.
2 av 3
Svenskarnas parti vill åt den förre sd-politikerns mandat.
Sd-politikern Anders Leander har tidigare lagt ut bilder på den mördade Elin Krantz sargade kropp. Han ångrade ingenting men varnades av partiet. Nu har han lämnat Sverigedemokraterna och är på väg att värvas av nynazistiska Svenskarnas parti, tidigare Na
3 av 3
Sd-politikern Anders Leander har tidigare lagt ut bilder på den mördade Elin Krantz sargade kropp. Han ångrade ingenting men varnades av partiet. Nu har han lämnat Sverigedemokraterna och är på väg att värvas av nynazistiska Svenskarnas parti, tidigare Na - Foto: Svenskarnas Parti Montage

Politikerns hemliga möten med nazister

Svenskarnas parti har försökt värva Anders Leander ända sedan avhoppet från Sverigedemokraterna förra året. Nu avslöjas nya kontakter med det nynazistiska partiet.


Detta har hänt

Efter det uppmärksammade mordet på 27-åriga Elin Krantz i Göteborg publicerade Anders Leander bilder på hennes sargade kropp på sin blogg. I ett inlägg beskrev han händelsen som "negervåldtäkten" och uppmanade folk att titta på bilderna.

Efter händelsen fick den dåvarande sverigedemokraten en varning av partiet vilket senare ledde till att han uteslöts eller valde att avgå själv. Efter en tid som politisk vilde har han nu valt att ansluta till Svenskarnas Parti.

MÖNSTERÅS. Det är alltså inte första gången som Anders Leander kopplas ihop med Svenskarnas parti, tidigare Nationalsocialistisk Front. Redan i slutet på juli förra året bekräftade han för Nyheter24 att de var i kontakt.

– De har ringt mig och skrivit på Facebook och sa att de tyckte att jag skulle komma till dem i stället, sa Anders Leander till Nyheter24 då.

Men nu har Nynazistiska Svenskarnas parti också haft hemliga möten med den före detta Sverigedemokraten Anders Leander, enligt uppgifter till Expressen. De har också varit i kontakt med varandra på Facebook där Leander berömt partiets arbete med att nattvandra i Kalmar:

"Delar detta, tyckte det var ett så bra initiativ av Svenskarnas parti".

Politisk vilde efter avhoppet

Kommunpolitikern sitter i dag som politisk vilde efter att han lämnat Sverigedemokraterna. Han har tidigare bland annat uppmanat till våld mot muslimer och varnats av Sverigedemokraterna efter att han publicerat bilder på mördade 27-åriga Elin Krantz sargade kropp på sin blogg.

Välkomnar den före detta SD-politikern

Kontakterna mellan Svenskarnas parti och Anders Leander har den senaste tiden varit allt mer intensiva.

- Nationalister över huvud taget och människor som stöder vår politik och vill ha förändring i det här landet vill vi självklart ha med, säger Anders Ärleskog, vice partiledare för Svenskarnas parti, till Expressen.

I ett mejl till Expressen nekar Leander dock till kontakterna.

"Nej, det är falska rykten", skriver han och fortsätter:

"Har ingen aning om vad dom förespråkar för politik.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tesla levde inte upp till förväntningarna

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

1 timme sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

1 timme sedan
En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

1 timme sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.