Nynazistiska svenskarnas parti vill åt sd-politikerns mandat.
Nynazistiska svenskarnas parti vill åt sd-politikerns mandat. - Foto: Svenskarnas parti

Svenskarnas parti får mandat i Nykvarn

Nynazistiska Svenskarnas parti får mandat i Nykvarns kommun efter att den politiske vilden Daniel Spansk gått med i partiet.


Den före detta nationaldemokraten Daniel Spansk lämnade in sin medlemsansökan till partiet i tisdags. Det gör att Svenskarnas parti återigen har politisk representation i en politisk församling. Spansk har tidigare varit vice partiledare i Nationaldemokraterna.

– Jag lämnade ND för nåt år sen. Sedan dess har jag betraktat den nationalistiska rörelsen utifrån och undrat vart jag ska ta vägen, säger Spansk till Expressen.

På frågan om hur han ser på att Svenskarnas parti är sprunga ur Nationalsocialistisk front, svarar Spansk:

– Jag snackade med partiledaren Daniel Höglund och vi dryftade lite det där. Vi står på samma plats när det gäller det där. Bara för att nåt har varit så behöver inte det betyda att det längre är.

Enligt Heléne Lööw, docent i historia vid Uppsala universitet, är det symboliskt viktigt för Svenskarnas parti att få ett mandat om man vill lansera sig som ett parlamentariskt parti, det skriver Expressen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

1 timme sedan

Polisen rapporterar om brand, Nacka

1 timme sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.