Gården på Ramels väg i Malmö där en 15-årig pojke blev träffad av flera skott på nyårsnatten.
1 av 3
Gården på Ramels väg i Malmö där en 15-årig pojke blev träffad av flera skott på nyårsnatten.
Ardawan Samir mördades brutalt.
2 av 3
Ardawan Samir mördades brutalt. - Foto: Privat
Rosengård i Malmö har skakats av en mordvåg det senaste året.
3 av 3
Rosengård i Malmö har skakats av en mordvåg det senaste året. - Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix

Tre gripna för mordet på 15-årige Ardiwan

Tre minderåriga har gripits misstänkta för dödsskjutningen av Ardiwan Samir i Rosengård.


"Operation Alfred"

Kort efter mordet på Ardiwan Samir startade Malmöpolisen "Operation Alfred", en supersatsning med syftet att göra Malmös gator trygga och fria från dödskjutningar. Polisen stör de kriminella gängen och har beslagtagit stora mängder vapen och narkotika.

MALMÖ. Som Nyheter24 tidigare berättat har polisen haft tre spår i jakten på 15-årige Ardiwan Samirs mördare. Han sköts ihjäl vid sin port i Rosengård under nyårsnatten 2011, med skott i huvudet och i bröstet.

De tre unga var först anhållna i sin frånvaro, och blev hämtade av polisen under måndagsmorgonen. De är skäligen misstänkta för mord, alternativt medhjälp till mord.

Polisen håller på måndag förmiddag en presskonferens, där polisen ger mer detaljer kring ärendet.

– Vi har hört ett stort antal personer i fallet. Motivbilderna har utretts. Vi har anhållit tre personer och de har i dag frihetsberövats och transporterats till polishuset vid Davidshall, säger Bertil Isberg Jönsson, spaningsledare till Aftonbladet.

Motivet till mordet är inte känt. Ardiwan var innan dådet misstänkt för misshandel och olaga hot, vilket polisen använde som ledtråd i utredningen. Dock lades detta spår ner.

Nära 500 timmars förhör har hållits kring mordet, och de tre gripna sitter i nuläget i varsin cell vid polishuset i Davidshall, Malmö. De kommer förhöras under dagen. Enligt Sydsvenskan är alla tre under 18 år, men över 15.

– Vi har arbetat brett, utifrån tre olika motivspår. Ekonomi, respekt och hedersrelaterat, säger Isberg Jönsson.

Till Nyheter24 säger Bertil Isberg Jönsson att polisen i nuläget lägger locket på.

– Vi kommer inte avslöja några nya uppgifter, utan hänvisar till morgondagens presskonferens klockan 10.15.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lyxfällan-Magnus: Så måste du lägga upp din budget under 2024

Flera personer knivskurna – området avspärrat av polis

Flera personer har hittats skadade utomhus i centrala Västerås, skriver polisen på sin hemsida.

Ändringen i pensionen får skarp kritik: "Orättvist"

Tjänstepensionen ska göras om, det föreslår riksdagens pensionsgrupp. Men två tunga pensionärsnamn riktar skarp kritik mot förslaget, som de menar kommer leda till större orättvisor mellan de rika och fattiga pensionärerna.

Samlade in till mördade Mikaels son: Risk för skattesmocka?

När 39-årige pappan Mikael dödades av gängkriminella i Skärholmen lämnades hans 12-årige son faderlös. För att hjälpa pojken påbörjades en insamling via poliskonstapeln Mustafa Panshiris privata swishkonto, som samlade in över en miljon kronor. Nu riskerar han dock en rejäl skattesmocka om han inte ser upp. – Jag var tvungen att göra något, säger Mustafa Panshiri till Nyheter24.

Armani svänger – börsnotering möjligt

Inför sin 90-årsdag öppnar den italienska modelegenden och miljardären Giorgio Armani för att det kan bli stora förändringar i modebolaget Armanis ägarstruktur när han avgår. En börsnotering kan inte uteslutas.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.