Sture Bergwall har även blivit populär på Twitter där han har över 3 000 personer som följer honom dagligen.
1 av 4
Sture Bergwall har även blivit populär på Twitter där han har över 3 000 personer som följer honom dagligen.
För Norrländska socialdemokraten berättar han om livet på Säters Sjukhus.
2 av 4
För Norrländska socialdemokraten berättar han om livet på Säters Sjukhus. - Foto: Yvonne Åsell / SvD / SCANPIX
...I dag är Sture Bergwall drogfri och jobbar med resningsprocesserna.
3 av 4
...I dag är Sture Bergwall drogfri och jobbar med resningsprocesserna.
Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick, drömmer om en ny rättegång.
4 av 4
Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick, drömmer om en ny rättegång.

JK vill granska Thomas Quick-fallet

– Mest av allt drömmer jag om en ny rättegång. Då skulle det bli tydligt för alla vilken skandal det här är.


Tredje resning

Nyheter24 har tidigare rapporterat om Sture Bergwalls resningsprocesser. Resningen i Johan-målet är den tredje resning Thomas Quick beviljats. Han har tidigare friats från morden på Yenon Levi i Rörshyttan 1988 och Therese Johanesen i Norge 1988.

Hans förra resningsansökan innan Johan-fallet rörde fallet om de två norska kvinnorna Trine Jensen och Gry Storvik som mördades i Oslo 1981 respektive 1985. Den ansökan ligger i Svea hovrätt.

Johan-målet ska nu upp igen i Sundsvalls tingsrätt. Här kan du läsa mer om varför fallet tas upp på nytt.

SÄTER. Justitiekansler (JK) Anna Skarhed kan komma att granska de uppmärksammade rättsfallen mot Sture Bergwall, tidigare Thomas Quick.

– När resningsprocessen är avslutad är det inte omöjligt – snarare rimligt, säger Anna Skarhed till Norrländska Socialdemokraten.

Även justitieombudsmannen (JO) Hans-Gunnar Axberger kommer att avskriva förre överåklagaren Christer van der Kwasts, som fick Bergwall fälld för flera mord, JO-anmälningar mot två åklagarkollegor. Detta efter de rekommenderat resning i två de så kallade "Quickmorden".

Mest av allt drömmer jag om en ny rättegång

I en exklusiv intervju har Norrländska Socialdemokraten träffat Sture Bergwall på Säters Sjukhus där han sitter dömd till sluten vård sedan 21 år tillbaka.

– Mest av allt drömmer jag om en ny rättegång. Då skulle det bli tydligt för alla vilken skandal det här är, säger Sture Bergwall.

Sture Bergwall delar in sitt liv på Säter i tre perioder. Thomas Quick-åren (1994-2001), den tysta perioden 2001-2008 och resningsprocessen 2008 - ?

Som Nyheter24 rapporterat om i januari tidigare i år fick Bergwall resning i målet för mordet på den 11-åriga pojken Johan Asplund.

– Jag sa att det var Johan Asplund jag hade dödat. Det var ett känt mord som jag läst om. Och då kopplades polisen in omedelbart. Det blev polisförhör och om jag minns rätt dök en viss Seppo Penttinen upp redan vid andra förhöret, säger Sture Bergwall till Norrländska Socialdemokraten.

Sture Bergwall har slutat gå i terapi

Polisens förhörsledare Seppo Penttinen var den som var med och fick Sture Bergwall fälld för morden tillsammans med förre överåklagaren Christer van der Kwast.

Penttinen har tidigare vägrat att kommentera Thomas Quicks fall. Under sina 21 år på Säter anser Sture Bergwall att han blivit illa behandlad. Något som också resulterat i Säter fått kritik från JO efter Bergwall lämnat in en anmälan.

Sture Bergwall har sedan några år tillbaka också avsagt sig all form av terapi. Enligt Bergwall var det nämligen via terapin som Thomas Quick föddes.

JK
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukraina: Åtta döda i nattens attacker

Högsta antalet viltolyckor på tio år

Totalt inrapporterades 64 792 viltolyckor i fjol, att jämföra med 61 999 året innan. Det är det högsta antalet viltolyckor på de svenska vägarna på tio år.

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Kinesiska Zhejiang Geely Holding meddelade på torsdagen att man avser att sälja hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo.

Bättre än väntat från Avanza

1 timme sedan
Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Totalstopp i trafiken – frontalkrock mellan två bilar på länsväg 153

1 timme sedan
"På länsväg 153, öster om Ätran, har en trafikolycka inträffat.", skriver polisen på sin hemsida.

Risk för nya ras i danska Børsen

1 timme sedan
Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.