- Foto: Nyheter24

F1-olyckor och bajsnödighet - här är veckans hetaste tweets

Varje fredag listar Nyheter24 några av veckans mest omtalade och vidareförda tweets. Här är den tredje laddningen - och den har allt från halloweengodis till krig.


10. @_ganget_ hittar sanningen på Facebook

Nyheter24 överlåter med varm hand till en vis ung man på Youtube att kommentera detta:

9. @Leijon skildrar den chockerande grymma verkligheten

F1 är en gåtfull existens. Ingen vet riktigt om dess syfte är rock'n'roll-romantik, teknikkärlek eller bara något att lägga sin överblivna tid på. Men, som Andreas Leijon påpekar, när det går fel för den som är inblandad i F1-affärer, då blir resultaten ordentligt blodiga. Ja, närmast traumatiska. Känsliga tittare undanbedes. (Notera gärna att denna kommentar smidigt undviker att ta ställning i vilken av de två betydelserna av F1 som är mest oförklarlig.)

8. @amazingfritte föreslår en maskerad protest

Den amerikanske artisten Chris Brown ska, som många säkert har märkt, om någon vecak spela i Globen i Stockholm. Konserten har på grund av att Brown tidigare fällts för misshandel av artisten tillika flickvännen Rihanna varit ungefär lika okontroversiell som en SD-demonstration utanför ett flyktingläger, och debatten går fortfarande varm kring huruvida man borde stötta en sådan person. Twittraren Fritte (eller borde han kanske kallas Frittraren Twitte?) föreslog i veckan en lösning som både innebär att Brown får betalt - och att han får betalt.

7. @hassebronten inser att det inte är honom tjejerna överraskas av

Det är lätt att föreställa sig ett scenario där ståuppkomikern Hasse Brontén gått runt på stan och blivit helt till sig av bekräftelse som resultat av de passerande kvinnornas gillande höjda ögonbryn. Det är också minst lika enkelt att tänka sig hur besviken han ska ha blivit när han insett att de i själva verket bara var ambitiöst uppsminkade. Slutligen, vem kan då ifrågasätta att han ger dem ett tjuvnyp via sin Twitter? Tja, i alla fall inte de nästan 130 personer som retweetade ovanstående tweet.

6. @annika_lantz beskriver en ohållbar situation

Det ska sägas att författaren av denna text anser jogging vara det ultimata sveket mot ens kropp, så om Annika Lantz kropp sviker henne tillbaka är det väl inget annat än lite hederlig gammal rättvisa. Men att bestraffa henne dubbelt, det kanske inte var nödvändigt. Även om det må låta som en obekväm kombination hoppas Nyheter24 att Lantz hittade en smörgås och en toalett strax efter att denna tweet skrevs.

5. @kellermannen ställer verklighetstrogna krav

Vet inte om ni hört det, men det var presidentval i USA i veckan och den där Barack Obama vann över en stel kille som heter Mitt Romney. Eftersom sådant inte egentligen berör oss i Sverige var det ingen som riktigt brydde sig, och verkligen inga journalister som under upphetsade rop satt uppe hela natten för att valvaka, men så var det i alla fall. Hur som helst, Obama-snubben har ägnat sig åt attacker med förarlösa flygplan i länder som Pakistan, och serietecknaren Martin Kellerman underströk i veckan hur viktigt sådant är att kunna om man ska lyckas i den amerikanska politiken.

4. @Glenn_Hysen och @Jonas_Gardell kallas slumpmässigt för slampor

Om läsaren ska förstå varför det här är roligt måste personen veta att denna lista på veckans hetaste tweets bygger på information från en tjänst som heter Twingly. Twingly hjälper till med att göra blogginlägg sökbara, men erbjuder också möjligheten att skapa listor över vilka tweets som skrivits i vilka hashtaggar. Nyheter24 har lagt sina svettiga labbar på en lista där veckans mest retweetade tweets listas, och Jonas Gardell, Glenn Hysén och skämtkontot Ovan Under hamnade faktiskt i precis den ordningen som här visas. Sant är däremot påståendet naturligtvis inte. Det där är ju bara en slump. Eller hur? 

3. @Gummidjuret pekar ut elefanten i rummet

När saker som val är avklarade brukar medier desperat leta efter ingångsvinklar som överraskar läsaren. Det är sällan helt lätt, eftersom läsaren oftast redan vet historiens kärna: vem som faktiskt vann. Rubrikord som "därför" dyker således ideligen upp - men Staffan Melin låter sig inte luras. Inte heller de över 170 personer som retweetat honom.

2. @LisaofSweden och den bortskämda samtiden

Försiktiga föräldrar är som leksaker som låter. Antagligen bra för barnen, men grymt irriterande för alla andra. När Elisabeth Ericson fick besök av utklädda barn under allhelgonahelgen hade de inte bara med sig halloweenstämning, utan också en medskickad kravspecifikation på vilket sorts godis man tilläts ge dem. Nyheter24 frågar sig: vad är ens laktosfritt godis? Småstenar och bark?

1. @HanssonJoanna får oväntad respons

Med sin upptäckt att postens leveranstjänst via SMS var mer kommunikativ än väntat drog Joanna Hansson ifrån konkurrensen om vilken tweet som blev veckans hetaste med hästlängder. Över 700 personer har retweetat hennes säkert något nervösa dialog, där hon för en okänd tjänsteman råkar berätta långt mycket mer än vad som kanske är önskvärt om paketet hon fått.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan
USA har, efter krav från militärjuntan, beslutat att dra tillbaka sina – hundratals – soldater från Niger i Västafrika, enligt amerikanska regeringskällor.

Ljungby: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Kvinna i 20-årsåldern misstänks för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Polisen rapporterar om brand, Landskrona

3 timmar sedan
"En bil brinner på Lilla Strandgatan och polis larmas till platsen.", skriver polisen på sin hemsida.