Fotot på familjen Zuckerberg som lades ut.
1 av 4
Fotot på familjen Zuckerberg som lades ut. - Foto: @cschweitz
Tillsägnelserna som följde på Twitter.
2 av 4
Tillsägnelserna som följde på Twitter. - Foto: Faksimile/Twitter
3 av 4
- Foto: Faksimile/Twitter
4 av 4
- Foto: Faksimile/Twitter

Facebook-toppens privata foto spreds av misstag

Ibland blir man inte så glad när ens privata foton delas till allmänheten via Facebook och Twitter. Detta hände nyligen Randi Zuckerberg, syster till Facebook-grundaren, som inte blev glad.


Har blivit kritiserade tidigare

Vad som är intressant med hela historian är att Randi Zuckerberg själv reagerar på att hennes foto blev tillgängligt för allmänheten. 

Något som Facebook tidigare har blivit kritiserat för.

Trots att man är syster till Facebook-grundaren och även tidigare varit marknadsdirektör för det sociala nätverket, finner man kanske inte alltid att Facebooks funktioner är de bästa.

Mark Zuckerbergs syster, Randi Zuckerberg, blev inte glad när hon i morse såg att Facebook-användaren Callie Schweitzer delat ett privat foto på familjen på Twitter, skriver Buzzfeed.

– Jag är inte säker på var du har fått tag i detta fotot. Jag la upp det på Facebook för att enbart mina vänner skulle kunna se. Att du lägger upp det på Twitter är verkligen inte okej, skrev Randi Zuckerberg i ett tweet till Callie Schweitzer.

Randi Zuckerberg hade lagt ut ett foto på Facebook där hennes familj, inklusive Facebook-grundaren själv, höll i sina mobiler och häpnades över Facebooks nya "Puff"-app.

Så fick hon tag i privata bilden

Callie Schweitzer, som arbetar på Vox Media, twittrade ut fotot tidigare i dag och när Randi Zuckerberg såg det hela var hon inte nöjd. 

Hon undrade hur Callie Schweitzer hade fått tag i bilden eftersom de inte var vänner på Facebook och gillade inte hur hennes privata bilder blev delade som nyheter.

Det visade sig att Callie Schweitzer var vän med en syster till Randi Zuckerberg på Facebook, som blivit taggad i fotot, och det dök därför upp på Callie Schweitzers nyhetsflöde. Callie Schweitzer bad om ursäkt för att ha postat bilden, till vilket Randi Zuckerberg mottog ursäkten.

– Tack för ursäkten. Jag är bara känslig över att privata foton blir "nyheter", skrev Randi Zuckerberg.

Efter en tillsägning från Randi Zuckerberg fick Callie Schweitzer ta bort sitt tweet, skiver Buzzfeed.com.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.

Man död i villabrand

En man i 65-årsåldern har avlidit i en brand i en villa i Älvsjö i Stockholms kommun.

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Bil misstänks ha sprängts i Landskrona

En bil misstänks ha utsatts för en detonation och därefter börjat brinna i Landskrona under natten, skriver polisen på sin hemsida.