- Foto: Nyheter24

Dildomord och tamponger - här är veckans hetaste tweets

Varje fredag listar Nyheter24 några av veckans mest omtalade och retweetade tweets. Här är den elfte laddningen - och den har allt från hockey till rollspel.


10. @alskadedumburk belyser ett utbrett missbruk 

Rollspel uppskattas slumpartat nog ofta av samma sorts personer som plockade på sig allt möjligt skräp på gatan när de var barn. Sambandet här är, som Sara Ödmark (och de 150 personer som retweetat henne) noterar, ingen slump. Alla som någonsin provat speltitlar som Fallout eller World of Warcraft vet hur jämrans svårt det är att gå vidare från en plats utan att plocka på sig precis allt möjligt skit som där härbärgeras. Precis som i verkliga livet då, alltså.


9. @ronnqvist32 illusterar en annan verklighetsbild

Hockeygubben Leif Boork kallade i veckan kallade Färjestads lagkapten Rickard Wallin för en ”bortskämd och feg junior”. När det ställs mot Hockeyexperten Petter Rönnqvists syrliga påpekande om glansen i Wallins fyra SM-guld i hockey är det ett utmärkt exempel i hur två olika verklighetsbilder inte nödvändigtvis behöver stämma överens. På köpet fick Rönnqvist över 150 retweets.

8. @ticket2ride berättar något nytt

Skolskjutningar har lett till att National Rifle Association, ni vet vapengalningarna i USA, är mer aktiva i debatten än någonsin. Men den uppmärksamme twittraren Leo Vene noterar att alla mord bara skulle sluta om man förbjöd vapen i Texas. Det stoppade ju dildomorden - eller hur? Fixa det nu, Obama, hälsar över 150 twittrare.

7. @Tankestormar ställer en enkel fråga

En enkel fråga satte fingret på något som nog alla har tänkt på. Reklamen är precis tvärtemot verkligheten.Nyheter24 uppskattar att Thérèse Erikssons tweet blev så uppskattad. Kanske finns det hopp ifall de 171 som twittrat vidare detta i framtiden får jobb inom reklambranschen.

6. @Farbror låter bitter

Twittraren Farbror markerar bittert hur hen känner för alla de som tycks ignorera diabetesdrabbade, den här gången i form av ett ”alla barnen”-skämt. Det rimmade inte lika bra som dessa gamla klassiska skämt i regel ska göra, men poängen var i alla fall tydlig. Lika söt som den var bitter.

5. @Linkan10 gubbskrattar

Alexander Lindgren kände för att ha lite skoj med hockeylegendaren Peter Forsberg och hans välkända svenska smeknamn. Skämtet kom i form av att driva med män som tillbringar för mycket tid med sina bättre hälfter. Kanske har han rätt, kanske ligger det något i det han säger. Huruvida ”Foppa” själv eller hans flickvän tyckte att det var kul är dock ännu ett mysterium.

4. @EilaNilsson hittar det hemliga betygskriteriet

Att lyckas med höga betyg är inte alltid det lättaste. Men att få A i det nya betygskriteriet kommer bli svårare än vad f.d-betygssystemet MVG någonsin varit, för att inte tala om 80-talets sifferpoäng. Vad var egentligen bäst då - en etta eller en femma? Hur som, verkar det kämpigt för dagens elever och Elia Nilsson skojar till det, med 365 retweets som följd. 

3. @slingjardarp lajvar sin mensvärk

489 retweets talar sitt tydliga igenkänningsspråk. Alla andra som missat att tjejer inte känner sig helt bekväma under lingonveckan kan upprepa den här tweeten av Eila Nilsson tio gånger högt för sig själva, och sedan ha sitt alldeles egna lilla menslajv. Skrämmande, eller hur?

2. @ninjasyster beskriver sin mensvärk

När vi ändå fortsätter på ämnet så delar Ninjasyster med sig av sin bild av tampongreklamer, som inte levererar en helt sanningsenlig bild av den tiden på månaden. Frågan är om”pendlar mellan att vilja äta min vikt i choklad och ta livet av mig” skulle sälja bättre. Vi tror det - om tamponger såldes med en kompletterande chokladkaka. Tills vidare kanske de 541 retweets Ninjasyster höstade in fungera som någon sorts tröst.

1. @letsruneast snor en succé

Ni vet när man ska registrera sig någonstans, och den där fruktansvärt irriterande röda versala texten dyker upp och förklarar att du måste ha minst en stor bokstav samt en siffra med för att det ska funka? Istället för att sucka djupt och ännu en gång försöka komma på ett enkelt lösenord (som du absolut inte får glömma men vet att du ändå kommer det), var glad att det ännu inte gått så här långt. Genom att översätta ett vida spritt engelskt skämt till svenska drog twittraren Jesper Lindgren 597 snabba retweets, och toppar veckans lista. Även lånta fjädrar går ju att flyga med.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!