Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
onsdag 19 november 2014
TREVLIG HELG!
måndag 13 oktober 2014
Kolla på den här onaniarmen
torsdag 18 september 2014
77 000 FB-likes har oftast inte fel
12 008
reaktioner idag

Facebooks utbetalning – är du en av mottagarna?

Publicerad 2013-01-28 11:29
  • BILD 1 av 2
    Foto: Christine Olsson / SCANPIX Sociala Medier, Internet, Mark Zuckerberg, Facebook

    Det är oklart hur stor din del av kakan blir ...

  • BILD 2 av 2
    Foto: Facebook Facebook, Mark Zuckerberg, Sociala Medier, Internet

    Mejlet från Facebook som alltså INTE är spam.

Ditt ansikte kan ha använts olagligt av Facebook – och nu kan du få kompensation. Det sociala nätverket har nämligen gått med på att betala ut 140 miljoner kronor.

0 personer rekommenderar detta.

Facebook anklagas för att ha brutit mot sekretesslagen genom att använda sina medlemmars ansikten i reklam. 

Och tydligen känner vd Mark Zuckerberg att det ligger något i anmälan, eftersom han valt en förlikning på 140 miljoner kronor för att slippa rättegång.

Vad innebär detta för dig? Jo, att en summa Facebook-pengar kan komma din väg. Det finns dock två hinder innan du kan skryta med att stå på Facebooks payroll:

1) Du måste fylla i en blankett i ett mejl skickat av Facebooks advokater. Detta förutsätter dock att du inte slängde mejlet i papperskorgen direkt, vilket många förmodligen gjort. Facebook har nämligen inte ansträngt sig för att få mejlet att skilja sig från ett vanligt spam-brev (se bild ovan).

2) Om så många fyller i blanketten att det blir "ekonomiskt orimligt" för Facebook att betala ut ersättning blir det inget alls till användarna. Då går förlikningspengarna i stället till välgörenhet.

Och med tanke på att det finns en miljard Facebook-användare och bara 140 miljoner kronor i potten är detta tyvärr ett sannolikt scenario. För er som fått mejlet är det är bara att hoppas att fler än Erik Berto nedan tvivlar på dess autencitet.
0 personer rekommenderar detta.

KOMMENTARER