- Foto: Nyheter24

Hockeybråk, arabiska och Zlatan – här är veckans hetaste tweets

Varje vecka sammanställer Nyheter24 veckans mest omtalade och retweetade inlägg på Twitter. Här är vecka 5 och den innehåller både en journalistjagande Zlatan och en sverigedemokat ute på hal is.


10. Rickard Olsson citerar en gammal rockskröna

Folk verkar lite oense om "Vem vet mest"-besserwissern Rickard Olsson är skön eller bara dryg. Men det går inte att förneka att mannen kan sin rockhistoria, som den här gamla Zappa-zingern.

Att ordväxlingen eventuellt bara är en myt är skitsamma. Vi VILL tro att den har inträffat. Förresten, borde inte Rickard få Verified-symbolen på Twitter snart?

9. Veckans vi-känner-igen-oss

Vi vet inte riktigt vem Fredrik Furbring är men 162 retweetare (och vi) kan i alla fall relatera till detta. Innan det där första ordet skrivits in måste kan skaka loss, så är det bara.

8. Zlatan är Zlatan

Den före detta Aftonbladet-skribenten Helle Klein, numera chefredaktör för Dagens Arbete, återger ett ganska typiskt Zlatan-citat. Det är oklart om hon gillar eller ogillar eftersom hon ger någon kommentar, men VI gillar det i alla fall.

Vem Zlatan syftar på är fritt för tolkning. Kanske Mittfälts-Jihde? Eller Parfym-Ekwall? Eller Ful-Laul?

7. Svenska Bad Luck Brian 

Vi har undvikit den här uppenbara plagieringen av Reddits Bad Luck Brian-mem två veckor i rad, men eftersom kontot fortsätter att vara ett av de mest retweetade måste vi vika oss till slut.

OtursOlga har rackat upp 16 000 följare vilket bevisar att översättarkonceptet kanske är rätt väg att gå. Nu väntar vi bara på Svinet Sven (Scumbag Steve), Schyssta Snubben Stefan (Good Guy Greg) och Succé-Spädbarnet (Success Kid). 

Förstod du inget av ovanstående stycke? Då måste du besöka Reddits Advice Animal-underforum lite oftare.

6. Genus i sportjournalistiken

@Emfilus var påpassligt framme med kameran när SVT:s Sportpanel ofrivilligt blev en klockren symbol för att Sverige inte är helt jämställt än, om det nu var någon som trodde det.

Män dominerar fortfarande sportjournalistiken och det syns tydligt på Jonas Karlsson, Jennifer Wegerup och Mathias Lührs kroppsspråk. Vi önskar att duktiga Jennifer Wegerup, som är tajtare med Zlatan än båda dessa herrar, fått liiiite mer plats i soffan.  

5. Veckans knas

Say what? Vi vet inte hur eller var den här interaktionen skedde men vi hoppas för mannens skull att det var på en krog och att han var full. Visserligen är både Gina Dirawi och Petra Mede schlagerprogramledare men där upphör likheterna, va? Förutom etnicitet skiljer exakt 20 år mellan dem ...

4. Linus Omark tar skott på Boorken

Linus Omark är inte imponerad av Leif Boorks hockeykunskaper. Det snart 26-åriga Schweiz-proffset ser inga konstigheter i att han än en gång blev uttagen till Tre Kronor och dunkade iväg den här ironiska tweeten.

3. Boorken skjuter tillbaka

Ex-tränaren och TV4-kommentatorn var snabbt på tangentbordet och levererade en tillbaka-kaka med en del mindre smickrande siffror. Följ hela Twitterfajten här .

2. Gävle får magiskt besök

Det här var så likt den berömda trollkarlen och hans halvjättevän att en del yngre Gävlebor som @frajskarlsson inte visste vad hon skulle tro:



1. Sverigedemokraten som kom in snett i Avpixlats kommentarsfält

"Lär känna din fiende" verkar inte vara ett motto den här SD-väljaren anammat. Tips: Ta en kvällskurs i arabiska! Då får du lära dig skillnaden mellan "Akbar" (större/störst, ofta använt tillsammans med Gud) och "Akhbar" (pluralformen av "khabar" som betyder nyhet).

Vi rekommenderar rikliga mängder aloe vera efter den här burnen, BaconPiskan

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.