Vansinnesattacken som gav fyra års fängelse

Den 35-årige mannen gick runt och slog ner kvinnor på stan helt oprovocerat. Nu har han dömts till fyra års fängelse – tack vare den här videon.


Vid minst två tillfällen under 2012 ska mannen ha attackerat unga kvinnor i London. Efter den andra attacken, i november 2012, släppte polisen en övervakningsfilm för att få hjälp att identifiera mannen.

Den chockade hela Storbritannien.

Men tack vare filmen kunde mannen faktiskt identifieras som 35-årige Michael Ayolade och kort därefter gripas. Nu har mannen dömts till fyra års fängelse för de två attackerna, skriver The Mirror

Ayolade hade "rökt tre eller fyra cannabis-joints och druckit ett glas vodka" innan den andra attacken men kände inte kvinnorna. Domaren Roger Chapple gav maxstraff, fyra år.

– Kraften bakom slaget var enorm och chockerande. Det är uppenbart att han utgör en fara för kvinnor på stan och vi är glada över att ha plockat bort den här mannen från gatorna, säger domaren.

Här är överfallet:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Härnösand

1 timme sedan
"Härnösand, misstänkt rattfylleri.", skriver polisen på sin hemsida.