1 av 3
Anonymous har försökt sig på att sänka Facebook tidigare – men misslyckats. Kanske man lyckas den här gången? Målet är att överösa sajten med "ocensurerade bilder".
2 av 3
Anonymous har försökt sig på att sänka Facebook tidigare – men misslyckats. Kanske man lyckas den här gången? Målet är att överösa sajten med "ocensurerade bilder".
Denna symbol förknipas ofta med Anonymous.
3 av 3
Denna symbol förknipas ofta med Anonymous.

Anonymous nästa mål: Sänka Facebook

Man har misslyckats tidigare men i april ska Anonymous försöka sänka Facebook igen – med en ny taktik.


Jagar företag och myndigheter

Anonymous är en löst organiserad grupp nätaktivister, hackare och crackare som utför säkerhetsattacker riktade mot webbplatser.

Syftet är allt som oftast att belysa problem, protestera och hämnas myndigheter, företag och i vissa fall länder som man anser bekämpar och begränsar fri kultur, piratkopiering, yttrandefrihet och fri rörlighet på internet.

Efter att gett sig på bland annat scientologikyrkan och amerikanska underrättelsetjänsten CIA planerar det löst sammansatta hackernätverket Anonymous att utföra en attack mot – Facebook.

Det är emellertid inte första gången. Man har försökt att sänka sajten tidigare men misslyckats.

Nu kommer Anonymous dock att testa en ny strategi: Att överösa Facebook med bilder som i vanliga fall klassificeras som stötande. Ocensurerat material, med andra ord. 

"Svämma över systemen"

Kampanjen går under namnet #OpTruthForce.

"Regeringar och korporationer arbetar strategiskt för att stoppa yttrandefriheten bland människor. De senaste månaderna har vi sett en ökning av blockerade och raderade konton för Facebookanvändare som utför satir och gör sig rolig över politiska ledare eller företag som är djupt involverade i politiken", skriver Anonymous i ett uttalande tillika hotbrev. 

Datumet för "attentatet" är satt till 6 april.

"Alla anons världen över slår till med ocensurerat material. Vi ska fortsätta detta bombardemang av material så länge vi kan – förhoppningsvis i 24 timmar. Vi svämmar över deras system så att deras admins inte hinner med. DE KAN INTE BLOCKERA OSS ALLA SAMTIDIGT!" skriver organisationen.

Anonymous hotbrev avslutas med: "Facebook, expect us - förvänta er oss". 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!