Littorin var orolig för näthat - men nu talar han ut om bilden (till vänster).
1 av 12
Littorin var orolig för näthat - men nu talar han ut om bilden (till vänster).
Originalet.
2 av 12
Originalet.
3 av 12
4 av 12
5 av 12
6 av 12
7 av 12
8 av 12
9 av 12
10 av 12
11 av 12
Littorin som vi är vana att se honom.
12 av 12
Littorin som vi är vana att se honom. - Foto: Yvonne Åsell / Scanpix

Littorin talar ut efter bildsuccén: "Blev rätt skakis"

En bild på ex-ministern på toa med fötterna i fotbad och en tax i knäet spreds som en löpeld. Nu talar Sven Otto Littorin ut.


Först vägrade han kommentera - men nu väljer ex-ministern Sven Otto Littorin att tala ut hos Nyheter24.

– Jag får ge mig. Jag var bara så orolig för näthatarnas reaktioner - jag har fått så mycket sånt genom åren och såg framför mig hur en sån här bild skulle ge dem ny ammunition, säger han till Nyheter24.

Det var på tisdagen som Littorin, tidigare kostymklädd moderat arbetsmarknadsminister, dykte upp mer lättklädd på nätet. I en bild som spreds på Twitter, Facebook och Reddit sågs han sitta på toaletten med fötterna i ett fotbad – upptappat i en ugnsform – med sin tax i famnen.

Littorin gifte sig i lördags med 25-åriga Therese Tous Littorin och det är från hennes Facebook som bilden på den nygifte och nytvättade 46-åringen kom från början.

"Männen i mitt liv", skriver hon under bilden, som var öppen för alla då hon inte ändrat i säkerhetsinställningarna i det sociala mediet.

"Vi gör en Littorin"

Det hela ledde på tisdagen till att en grupp med namnet "Vi gör en Littorin" skapades på Facebook. På onsdagsmorgonen har den cirka 700 medlemmar som alla lägger upp sina egna versioner. Och huvudpersonen själv har varit inne och kommenterat i gruppen.

"Haha hej alla. Ja eh, min kära hustru tog originalbilden och la upp den på FB utan att fundera så mycket över säkerhetsinställningarna... Det är bara att skratta åt det. Taxen och fötterna mår bra. Ugnsformen är däremot pensionerad", skriver han i gruppen som han numera själv är med i.

– Jag måste erkänna att först blev jag rätt skakis över att bilden var ute. Vem vill att hela Sverige ska se en i kallingar med en tax i knät badandes fotbad? Men sen fick jag se Facebook-gruppen och den var otroligt rolig. Jag möttes inte alls av näthat, tvärtom. Det var humor och värme i bilderna och kommentarerna, säger Littorin.

Ja, hunden har Facebook

Men vem är Sixten Littorin, som är taggad i originalbilden, kanske du frågar dig? Svaret är lika simpelt som märkligt. Det är nämligen en Facebooksida tillhörande parets hund, Sixten.

Något som vissa väljer att ironisera över.

– Sixten är vår lilla taxvalp som är fyra månader gammal. Klart han ska ha ett eget facebookkonto! Och ett fotbad med husse emellanåt, säger Littorin.

Littorin avgick som arbetsmarknadsminister 2010 av privata skäl efter att först ha anklagats för sexköp av Aftonbladet.

/
/
/
/
/
mem
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män i Haparanda döms till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Växjö

"Två personbilar kolliderar i rondellen på Söderleden.", skriver polisen på sin hemsida.

Uppgifter: Israel laddar upp kring Rafah

Israel bombar och laddar nu tydligt upp militärt runt flyktingtäta Rafah, rapporterar Al Jazeera från staden. Det ökar oron för att en stor offensiv är på gång i södra Gazaremsan.