Här är Microsofts hån mot Apple

Det är ingen hemlighet att Microsoft och Apple är värsta konkurrenter. Men de börjar bli allt mer kreativa i sin marknadsföring. Här är det senaste exemplet.


Den ljudkontrollerade personliga assistenten "Siri" är kanske den mest kända funktionen i Apples bärbara enheter så som iPhone och iPad. Nu har antagonisten Microsoft använt sig av Siri för att håna Apple och marknadsföra sin nya surfplatta.

I en 30 sekunder lång reklamfilm som släpptes på onsdagen ses en iPad och en Windows 8-surfplatta försöka utföra samma uppgifter. Men det går inte så bra för Siri. Så kvinnorösten föreslår att helt enkelt spela lite piano i stället:


Slutklämmen är en tydlig passning till en tämligen ny reklamfilm för iPad Mini där just pianospelandet hade huvudrollen:


Tekniksajten Mashable skriver att det är tämligen ovanligt att Microsoft och Apple hånar varandra. I stället är det vanligare att Samsung och Apple är de som står för smutskastningen. I slutet av april stod dock Microsoft för ett undantag när de hånade både Apple och Samsungs "anhängare":


Kanske gav det mersmak med tanke på den nya reklamfilmen. Eller så blev de inspirerade av den här parodin som släpptes kort efter iPad Mini-reklamen?


Kort efter Sirihånet mot Apple släppte Microsoft ytterligare en reklamfilm som ska bevisa varför deras surfplatta är bättre:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bättre än väntat från Avanza

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.

Fler tror på stigande bopriser

1 timme sedan
Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.