Här är couriers med det åtråvärda skinet.
Här är couriers med det åtråvärda skinet.

Sålde Dota 2-skin – för 246 000 kronor

En lyckligt lottad spelare fick tag på en courier med det sällsynta skinet Pink War Dog i Dota 2. Nu har han sålt det – för 246 000 kronor – efter budgivning på Reddit.


Dota 2

Defense of the Ancients 2, eller Dota 2 som det brukar kallas, är ett onlinespel i genren Multiplayer Action RTS. Man styr varsin hjälte och är på lag där de två lagen har varsin bas. Målet är att förstöra motståndarens.

Katshing! Dota 2-spelaren och Redditanvändaren PAADA har blivit rik. Han sålde en courier med det ovanliga skinet "Pink War Dog" till en annan spelare – för hela 246 000 kronor.

Efter att ha lagt ut en auktionstråd på den sociala länktipsningssidan lade någon till slut det bud som han krävde för att sälja skinet direkt.

Det är partikeleffekten "Ethereal Flame" och den rosa färgen som gör skinet så åtråvärt, skriver Fragbite.

Hur såldes det?

Skinet var endast tillgängligt i början av Dota 2 och går inte att få tag på i spelet numera. Om man inte köper det förstås.

I tråden på Reddit har någon frågat PAADA om han sålt det via exempelvis Paypal eller via Steam, där man spelar spelet. Om han gjort det sistnämnda har han 246 000 kronor att lägga på andra spel. Om han sålt det via någon annan tjänst kan han ta ut dem och göra vad han vill – även om det inte lär vara helt lagligt.

Bytte den mot 16 dollar

Någon som nog har mycket ångest just nu är dock Dota 2-profilen Jacob Toft-Andersen. Så här skrev han på Twitter på onsdagen:

16 nycklar motsvarar ungefär 186 kronor.

En courier i Dota 2 kan liknas vid en slags "packåsna", för den som inte är insatt i hur spelet fungerar.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tesla levde inte upp till förväntningarna

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

1 timme sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

1 timme sedan
En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

2 timmar sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.