Vad har fått oss att skämmas?
1 av 3
Vad har fått oss att skämmas? - Foto: Montage
Redaktion i glasflaska, en vidrig nättrend.
2 av 3
Redaktion i glasflaska, en vidrig nättrend. - Foto: Montage
Ask och några av hånen.
3 av 3
Ask och några av hånen. - Foto: TT / Montage

Nyheter24, SD-Hess och Breaking Bea – här är veckans facepalm

Varje vecka upptäcks nya saker som får en att vilja begrava ansiktet djupt ner i handflatan. Här är tre orsaker till en facepalm vecka 2:


Veckans facepalm

Varje fredag listar Nyheter24 tre händelser, personer, företeelser eller diskussioner som fått oss att vilja begrava ansiktet i skämskudden. Har du tips på pinsamheter? Mejla viktor.adolfsson@nyheter24.se.

3. Nyheter24

Även solen har sina fläckar, eller nåt. När vi i veckan skrev om "nättrenden" att lägga sin katt i en glasburk måste något ha brunnit. Bonsai Kitten och några gamla bloggbilder är ju faktiskt ingen trend. Långt därifrån.

Vi förtjänade att låsas in i en glasflaska själva. Och vi lovar att vi inte kommer att skriva några reportage om "Leave Britney Alone" nästa vecka.

2. Michael Hess

Visst har riktiga SD-toppar som Linus Bylund och Richard Jomshof gjort sig skyldiga till klassiska islamofob-facepalms under veckan. Men ursprungskällan till muslimhatet – den lokala viceordföranden Michael Hess – tar nog ändå priset.

Först triumferade han vid en intervju med Inte rasist, men att ingen bryr sig om en blogg. Sen fortsatte han skämta bort sig när nyheten nådde i stort sett alla stora medier. Och sen blev han polisanmäld.

Nu har han bestämt sig för att försöka tjäna pengar på sin rasism. På Facebook meddelar Hess att han ska sälja sin vikingahjälm med pippiflätor (som blivit rikskänd tack vare skärmdumpar i medierna).

Enligt den senaste uppdateringen är det högsta budet just nu 1 500 kronor. Var pengarna ska gå? Till minst lika islamofobiska Dispatch International. Hjälp.

1. Breaking Bea

För att försöka sammanfatta den här veckans absolut största facepalm och hackkyckling lånar vi en tweet från bloggen Alliansfritt Sverige:

För det går inte att undgå att justitieminister Beatrice Ask (M), tillsammans med riksdagsledamöterna Eva Flyborg (FP) och Henrik Ripa (M), stod för det största hjärnsläppet hittills under 2014. Och är det någon fråga man inte ska göra bort sig i för att maximera nätskämten så är det cannabis.

Det är knappast någon tillfällighet att "Breaking Bea" toppat både Reddit och Imgur den här veckan. Även vi har skrattat, men sen kom vi på att det här är en person som faktiskt styr över svensk narkotikapolitik. Då blev det inte lika roligt.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Betalade inte för rävringen – auktion tas om

Oförändrad prognos om asylsökande till Sverige

12 000 personer väntas söka asyl i Sverige i år, enligt Migrationsverkets senaste prognos. Bedömningen är därmed oförändrad från prognosen i februari.

S-ledaren: Omdömeslöst rekrytera kompis

S-ledaren Magdalena Andersson är kritisk till Anna Kinberg Batras uppmärksammande rekryteringar.

Polisen rapporterar om brand, Degerfors

"Räddningstjänsten befinner sig på Stora Valla i Degerfors och släcker brand", skriver polisen på sin hemsida.

Talade om "infiltratörer" – Modi anklagas för hat

Indiens ledare Narendra Modi anklagas för hat mot muslimer efter att ha beskrivit dem som "infiltratörer".

Positiva toner inom tjänstesektorn

Tjänstesektorn i eurozonen repar sig. Inköpschefsindex steg i april till 52,9, klart över marknadens förväntningar som låg på 51,8. Framförallt märks en uppgång i Europas största ekonomi Tyskland. Ett indextal över 50 brukar traditionellt indikera tillväxt.