Hjärnan
Att spela tevespel är bra för delar av hjärnan. Bland annat får många användare bättre minne, finmotorik och ökad förmåga för strategisk planering. Om det är i genren action du spelar kan även din uppmärksamhet för detaljer förbättras. - Foto: Ap/TT

Spela mer tevespel – det är bra för kroppen

Tevespel kan bromsa hjärnans åldrande med sju år, hjälpa dyslektiker läsa snabbare och utveckla flera av din hjärnas kognitiva förmågor.


Att spela tevespel är bra för delar av hjärnan. Bland annat får många användare bättre minne, finmotorik och ökad förmåga för strategisk planering. Om det är i genren action du spelar kan även din uppmärksamhet för detaljer förbättras.

I en studie fick ett antal vuxna spela tevespelet Super Mario 64 i 30 minuter om dagen under två månader, vilket visade sig öka antalet hjärnceller i de områden som sköter bland annat minnet, berättar Youtubekanalen asapSCIENCE. 

Äldre som spelar specialdesignade spel kan förbättra minne och fokus – det kan till och med sakta ner hjärnans åldrande med sju år. Detta eftersom att spelandet kräver mentalt arbete och stimulerar hjärnans kognitiva funktioner. 

Se mer i videoklippet nedan:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insats på polisstation – misstänkt handgranat

Brokollapsen – jättekostnad för försäkringsbolag

Broraset i amerikanska Baltimore kan få mångmiljardkonsekvenser för försäkringsbranschen. Den bedömningen gör försäkringsbolaget Lloyd's vd.

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

1 timme sedan
Över 60 misstänkta mjältbrandsfall hos människor har rapporterats i Laos.

Inget brott bakom död i Torsby

1 timme sedan
Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

1 timme sedan
Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

1 timme sedan
The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?