Nätstorm efter Vineklipp på barn som röker marijuana

"Du borde bli inlåst. Det där barnet behöver komma långt bort från dig". Så lyder en av många reaktioner på ett Vineklipp som visar ett barn som röker marijuana. Nu pågår en jakt på klippets egentlige upphovsman.


En smärre nätstorm har tagit fart den senaste veckan. 

Anledningen?

Ett videoklipp, postat via videotjänsten Vine, som visar ett barn – som röker marijuana. Barnet, iklädd en Musse Pigg-tröja, kan ses sitta på toaletten och röka på en cigarett som sedan skickas vidare till övriga i rummet.

Samtidigt hör man en vuxen man skratta i bakgrunden.

Det aktuella klippet laddades ursprungligen upp av användaren @ChiefSmokes, med rubriken "Wow fucked up parents", i förra veckan. Klippet tog genast fart och spreds över 30 000 gånger på Twitter och 4 500 gånger på Vine.

"Det här är vidrigt"

Kaliforniabördige användaren @NikoWavy laddade sedan ner klippet och spred det vidare via sitt eget Twitterkonto. Under eget namn. Något som han inte borde ha gjort. Twitterinlägget re-tweetades nämligen över 39 000 gånger och @NikoWavy pekades så småningom ut som upphovsman och en av de ansvariga.

"Du borde bli inlåst. Det där barnet behöver komma långt bort från dig", löd en av kommentarerna.

"Det här är vidrigt", löd en annan.

Stormen fortsatte sedan på Reddit, där användaren skidoorider21 meddelade att hen laddat ner klippet och anmält det till socialtjänsten i Kalifornien, "där upphovsmannen kommer ifrån".

@NikoWavy förklarade dock sin oskuld på Twitter.

Vem som ligger bakom klippet, och vilka föräldrarna egentligen är, har ännu inte framkommit.

Kolla in Vineklippet nedan:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

Juryn till Trumps rättegång utsedd

En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

1 timme sedan
Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

1 timme sedan
Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.