Amerikanske presidenten Barack Obama.
1 av 2
Amerikanske presidenten Barack Obama. - Foto: AP / TT
Kändispastorn Al Sharpton.
2 av 2
Kändispastorn Al Sharpton. - Foto: AP / TT

Rasister spred bild på "misshandel" – nu blir de utskrattade

I kölvattnet av händelserna i Ferguson har vit makt-rörelsen i USA försökt plocka poänger mot media. Men det går så där.


På den sociala länktipsningssajten Reddit har rasister försökt få ut sina egna agendor efter händelserna i amerikanska Ferguson där en svart tonåring sköts ihjäl av polis. Men som tur är finns det personer på nätet som kan faktakolla den information som sprids.

Ett tydligt och särskilt pinsamt exempel ägde rum på Twitter i veckan. På onsdagen twittrade en person som stödjer vit makt-grupper följande bild. I den taggade hen även presidenten Barack Obama och den kände pastorn Al Sharpton:

Nej, den där bilden kommer förmodligen aldrig visas i någon av de stora amerikanska medierna. Detta eftersom den är helt fejk och hämtad från en filminspelning.

Skärmdumpen kommer från en Spider-Man-sketch som spelades in 2007 och lagts upp på Youtube:


Om man tittar noga på bilden som twittrades ut kan man till och med se "nätet" från superhjälten som fångar mannens hand innan han hinner slå till kvinnan, skriver Daily Dot.

"De enda som säger sanningen är Daily Bugle"

Man kan lugnt säga att rasisterna hånas av användare på Reddit. Gärna med roliga skämt baserat på just Spider-Man.

"Jag tycker att de har helt rätt. Om myndigheterna döljer Spider-Mans existens, har vi rätt att veta det", skriver Sanity_in_Moderation.

"Det enda mediet som säger sanningen är Daily Bugle, de vet att den där jäkla fasadklättraren är en plåga!", skriver StoneGoldX.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

900 kronor mindre i månaden: Okända regeln sänker din pension

Massiv militär insats på Västbanken

Israelisk militär genomför en större insats i och omkring flyktinglägret Nur Shams i norra delen av Västbanken. Flera personer har dödats i insatsen som inleddes på fredagen.

Polisen stängde cannabiskafé i Oslo

Läsk, kakor – och cannabis stod på menyn och knappt en timme varade köpfesten på ett kafé i centrala Oslo innan polisen slog till och stängde verksamheten och bad folk att lämna platsen.

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

1 timme sedan
Gudruns kött och charkuteri slår igen sin fabrik i Gävle och har sagt upp alla anställda på anläggningen.

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

1 timme sedan
USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.