Håll kontakten med dina loservänner.
1 av 3
Håll kontakten med dina loservänner. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Det är allmänt känt att vi stör oss på alla som målar upp en rosa värld på Facebook.
2 av 3
Det är allmänt känt att vi stör oss på alla som målar upp en rosa värld på Facebook. - Foto: (c) Brendan O'Sullivan / Getty Images
Något som får dig att må bra är dina facebookvänner som klankar ned på sig själva.
3 av 3
Något som får dig att må bra är dina facebookvänner som klankar ned på sig själva. - Foto: Ap

Du kan må bra av att dina Facebookvänner mår dåligt

Känner du dig värdelös och behöver en egoboost? Titta då in din vän på Facebook som har det sämre.


Studien

Studien publicerades den 28 september i Computers in Human Behavior

Är du en av de som tittar in andra på Facebook som har det sämre, för att må bättre själv? 

Enligt en ny studie är det just så vi människor beter oss. Ju sämre vi mår över oss själva desto bättre mår vi när vi ser andra som har det sämre. 

– När man känner sig värdelös, letar man upp människor på Facebook som har en dålig dag eller som klankar ned på sig själva, säger en forskarna, Benjamin Johnson, enligt Huffington Post. 

Bli egoboostad av andras olycka

Det var 168 studenter som deltog i studien. De fick fejkade provresultat – hälften fick bra och hälften fick dåligt. De blev sedan ombedda att logga in på det sociala nätverket SocialLink. Det forskarna märkte var att eleverna som hade fått dåligt resultat på provet lockades till att kolla på de profiler som var mindre attraktiva och framgångsrika.  

– Behöver du en egoboost ska du titta på de som är sämre än dig, säger Silvia Knobloch-Westerwick, professor i kommunikation vid Ohio State universitetet, skriver Huffinton Post

Mår bra med av sorgliga låtar och filmer

Resultatet liknar tidigare upptäckter. Till exempel så lyssnar den som är olyckligt kär på sorgliga låtar, bara för att påminnas om att det finns andra som kan ha det sämre. Och tårframkallande filmer gör faktiskt dig gladare av samma anledning, skriver The Atlantic

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.