Reddit tar tag i problemet. Jennifer Lawrence har blivit utsatt tidigare.
1 av 5
Reddit tar tag i problemet. Jennifer Lawrence har blivit utsatt tidigare. - Foto: TT montage
Lawrences nakenbilder spreds på nätet.
2 av 5
Lawrences nakenbilder spreds på nätet. - Foto: AP / TT
Kate Upton.
3 av 5
Kate Upton. - Foto: Stella Pictures
Kirsten Dunst.
4 av 5
Kirsten Dunst. - Foto: Stella Pictures
Även Hayden Panettiere har varit utsatt.
5 av 5
Även Hayden Panettiere har varit utsatt. - Foto: All over press

Äntligen! Nu bannar Reddit hämndporr och otillåtna nakenbilder

Delningssajten inför nu regler som ska förhindra hämdporr och uthängningar.


Det händer lite då och då. Mest uppmärksammat blir det när kändisar är inblandade, men desto oftare är det "vanliga" människor som drabbas av det. Hämdporren. Att plötsligt se en nakenbild på sig själv på Reddit, 4chan eller något annat forum har många privatpersoner fått uppleva.

Höstens "The fappening", då nakenbilder på bland andra Jennifer Lawrence, Kate Upton och Kirsten Dunst läckte ut, gjorde att ämnet hamnade på tapeten igen. Såväl Barack Obama som FBI blev inblandade i skandalen.

Jennifer Lawrence. Bildkälla: TT Bild

Hämdporr och postning av nakenbilder utan personers tillåtelse är dock fortfarande ett stort problem. Nu agerar forumet Reddit genom att införa nya regler. Bättre sent än aldrig, Reddit!

Under tisdagen förbjöds alla former av otillåtna nakenbilder. 

"Oavsett vem du är, om foton, videos eller andra digitala bilder på dig i naket eller sexuellt tillstånd postas eller länkas till Reddit utan din tillåtelse är det förbjudet", skrev en av cheferna i en post på forumet. 

De nya reglerna börjar gälla den 10 mars, alltså ganska precis sex månader efter skandalen med hackade mobiler och läckta nakenbilder. Något som innebar en stor mediestorm mot bland andra Reddit.

Sedan dess har Reddit fått en ny vd i Ellen Pao, då Yishan Wong valde att kliva av efter skandalen. De båda kommenterar nu händelsen igen. 

"Förra året missade vi en chans att vara ledande bland sociala medier när det kommer till skyddande av privatliv. Något vi brytt oss om mycket sedan starten", skrev de i en kommentar på tisdagen.

Hur kontrollen av de nya reglerna och vad som kommer hända med användare som bryter mot dem återstår att se. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Hänger du på Reddit?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

1 timme sedan

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

2 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

igår 21:30
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.