1 av 3
- Foto: TT montage
2 av 3
- Foto: Ap / TT
3 av 3
- Foto: Ap / TT

Wooow – så mycket stålar drar Facebook in per användare

Facebook är ju gratis, men du som användare drar ändå in en hel del stålar till företaget.


Som Facebookanvändare är du en stor del i hur internetjätten tjänar sin kosing. Facebook drar in pengar på sina annonser som användarna interagerar med, och med cirka 1,44 miljarder aktiva användare per månad behöver man inte vara raketforskare för att räkna ut att det blir en hel del stålar.

Men hur mycket?

Bilden nedan visar företagets egna uträkning över intäkter per användare det senaste året. Stapeln till höger visar intäkterna för det första kvartalet år 2015, det vill säga perioden mellan den första januari och sista mars.

Trots att intäkterna sjunkit lite sedan kvartal fyra 2014 ser det fortfarande stabilt ut för Mark Zuckerberg och hans vänner. Snittinkomsten per användare i hela världen under kvartal ett ligger nämligen på 2,50 dollar, alltså nära 22 kronor.

Bildkälla: Facebook

Räknat på alla 1,44 miljarder användare blir det cirka 31,7 miljarder kronor. På ett år blir det alltså 126,8 miljarder kronor. Något att jämföra med till exempel den svenska försvarsbudgeten som ligger på cirka 45 miljarder.

Det kanske inte är så konstigt att Zuckerberg ofta ser ut så här:

Bildkälla: TT Bild

Kanadensare och amerikanare drar in mest deg till jätten, 8,32 dollar i snitt under kvartal ett. I Europa är summan något över världssnittet, nämligen 2,99 dollar.

Nu vet du det, så surfa vidare och bränn på den här gamla godingen:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Mycket pengar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Pålägg återkallas – risk för listeria

Axfood återkallar rostbiff och påläggsskinka då man vid en rutinkontroll upptäckt listeriabakterier i anläggningen där produkterna tillverkas.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

En före detta anställd på Telia stal hundratals telefoner till ett värde av 2,1 miljoner kronor. I ett mejl till Nyheter24 kommenterar nu Telia den före detta anställdas agerande.