Studenterna spelade in en reklamfilm – resultatet kommer göra dig tårögd

Två studenter från en filmskola i Tyskland skapade en reklamfilm för whisky. Resultatet är så underbart vackert.


Filmen startar med en promenad genom vackra landskap. Två bröder är ute på äventyr. Det känns som vilken reklamfilm som helst. Vackert, med poetisk berättarröst och finstämd musik.

Sen händer någonting. Någonting fantastiskt starkt. Den ger tittaren en stor klump i halsen och gråt i ögonen. Slutet är så oväntat och dramatiskt att det korta alstret bör belönas med en Oscar eller liknande.

Filmen är skapad av studenterna och regissörerna Daniel Titz och Dorian Lebherz som studerar film på Film Academy of Baden-Württemberg i Tyskland. Filmen har än så länge mer än 800 000 strömningar. Och det lär öka. Reklamen har av amerikanska Adweek blivit kallad "det bästa studentjobbet någonsin?".

Whiskyn som reklamen är föreslagen för är Johnnie Walker, och är inte på något vis beställt av tillverkarna. Även om de säkert inte klagar över publiciteten.

– Vi ville skapa en historia som berör tittaren på kort tid, säger Dorian Lebherz till Adweek.

Kolla på den hyllade och emotionella filmen här:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Var den fin?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.