Birgitta blev överraskad när hon hittade ett handskrivet brev på hallmattan.
Birgitta blev överraskad när hon hittade ett handskrivet brev på hallmattan. - Foto: Facebook / montage

Hon fick ett anonymt brev i brevlådan – du måste läsa vad som stod i det

Att få brev hemskickat från en anonym avsändare kan kännas läskigt. Men det här kärleksbrevet gjorde Birgitta från Gällivare riktigt rörd.


Vi som har varit med ett tag minns barndomens plåga i form av opersonliga kedjebrev i brevlådan, fyllda med förhoppningar och godislöften.

Men i tider när tröttsamma kedjebrev bara förekommer i din inbox och de enda fysiska brev som når ditt hem är fakturor, så känns det ju lite kittlande att plötsligt upptäcka ett brev på hallgolvet som faktiskt är handskrivet.

Just det hände Birgitta från Gällivare nyligen.

– Brevet låg innanför dörren när jag kom hem från jobbet. Det gjorde mig så glad för i dessa tider känns det som det sprids så mycket hat, säger Birgitta till Nyheter24.

Det var ett kedjebrev med kärleksbudskap som Birgitta fick, skrivet av tre tjejer i 11-årsåldern som hade ett viktigt budskap att förmedla.


Flickorna ville att brevet skulle postas vidare, men Birgitta visste inte riktigt vem hon skulle skicka det till, så hon bestämde sig för att dela med sig av brevet på Facebook istället så att fler personer kunde ta del av budskapet.

– Nu har jag inte så många vänner på Facebook, så jag kom på att jag kunde posta den i den lokala gruppen Fantastiska Gällivare istället. Det var många som verkade tycka som jag, att det var ett väldigt fint initiativ av tjejerna, säger Birgitta.

Därefter gav hon det faktiskt ändå till en kompis, med förhoppningen om att den fina kärleksbudskapet fortsätter att sprida sig vidare via vanlig post också.

Här kan du läsa nio av de märkligaste kärleksbreven som någonsin har skrivits. Försök också att hålla tillbaka tårarna när du läser det här fantastiska kärleksbrevet som skrevs 70 år tidigare.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du också få ett kärleksbrev?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.