Larry Mitchell startade en insamling för att kunna "åka tillbaka till Afrika" som rasisterna brukar säga att de vill att han ska göra.
1 av 3
Larry Mitchell startade en insamling för att kunna "åka tillbaka till Afrika" som rasisterna brukar säga att de vill att han ska göra. - Foto: Privat/TT
Larry Mitchell.
2 av 3
Larry Mitchell. - Foto: Privat
Larry Mitchells insamling är en motreaktion mot den ökade rasismen efter senaste tidens polisskjutningar. Han tror inte att han kommer få ihop pengarna, och menar mest att förlöjliga rasisterna.
3 av 3
Larry Mitchells insamling är en motreaktion mot den ökade rasismen efter senaste tidens polisskjutningar. Han tror inte att han kommer få ihop pengarna, och menar mest att förlöjliga rasisterna. - Foto: TT

Larry samlar in pengar – för att “åka tillbaka till Afrika”

41-årige Larry Mitchell tröttnade på att höra att han skulle "åka tillbaka till Afrika" – så han startade en insamling för en biljett dit.


41-årige Larry Mitchell från Indiana i USA har tröttnat på att rasister skriker “åk tillbaka till Afrika” efter honom. För ungefär en vecka sedan startade han en insamling #putyourmoneywhereyourhateis i hopp om att få ihop till en resa med destination Afrika, skriver New York Daily News.

“Om ni vill att jag åker ‘tillbaka’ så reser jag gladeligen. Er dröm om att skicka mig till Afrika och min dröm om att resa dit kan bli sann” skriver Larry på sin insamlingssida.

Därefter uppmanar han Ku Klux Klan-medlemmar, skinheads och andra rasister att bidra med pengar.

Till New York Daily News säger Larry att han startade insamlingen efter att rasismen ökat i USA efter de senaste polisskjutningarna.

– Jag blev chockad, vi hade precis firat nationaldagen och när vi kom tillbaka veckan efter sa folk saker som “åk hem till Afrika”.

Men Larry har levt i Indiana hela sitt liv – och inte ens varit i Afrika.

Larry vill få ihop ungefär 855 000 svenska kronor – och har hittills fått ihop strax över 10 000.

Larry förväntar sig dock inte nå mållinjen eftersom insamlingen mer är menad som ett skämt och till för att uppmärksamma hur absurt det är att han ombeds "åka hem". Men om han lyckas få ihop pengarna kommer han givetvis åka till Afrika, skriver New York Daily News.

Nyheter24 har tidigare skrivit om eleverna som fångade sin lärares rasism på film.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

1 timme sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

1 timme sedan
En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

1 timme sedan
Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.