Efter 10 år vågar modellen Breanne berätta om sin sjukdom – nu hyllas hon

Breanne döljde sin sjukdom i över 10 år, men vågade till slut berätta om den. Nu hyllas hon för sitt starka inlägg.


Den tidigare Bachelor-deltagaren och modellen Breanne Rice från Seattle, USA, har sedan hon var 19 år täckt över sin hud. Hon fick då nämligen Vitiligo, en sjukdom som orsakar pigmentfria fläckar i huden.

Sedan dess har hon inte gått ut en enda dag utan smink. Även när hon skulle göra modelljobb kom hon dit med foundation, fastän hon skulle sminkas.

Nu har Brienne bestämt sig för att sluta gömma sig och la upp ett känslosamt inlägg på Instagram.

"När jag var 19 år diagnotiserades jag med vitiligo, och det spred sig snabbt vilket gjorde att jag förlorade mer än halva av mitt pigment i ansiktet. Ja. Inte undersidan av min fot eller min arm... BARA i mitt ansikte. Jag blev väldigt duktig på att sminka mig, och jag ville inte att någon skulle känna till det. Jag kunde inte se mig själv i spegeln utan att gråta och känna mig oattraktiv" skriver hon.

Hon skrev också att hon ibland oroar sig för att någon hon har känslor för ska se hennes sanna jag och inte tycka att hon är söt.

"Vad är ens definitionen av vacker? Är det att vara perfekt? Vad ser du när du ser dig själv i spegeln? Kanske har du något som gör dig osäker. Låt inte det definiera dig. Du förtjänar kärlek, och du är vacker."

Breanne är i dag 31 år gammal och tävlade i det amerikanska tv-programmet Bachelor i våras. I en intervju med Today berättar hon om bilden hon publicerade på Instagram.

– Jag gjorde det för mig själv men också för att ge andra osäkra kvinnor kraft,och säga "det är okej. Du kan älska dig själv och känna dig självsäker och vacker".

/
/
Hud
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan

Rysk guvernör: Drönare dödade två

2 timmar sedan
Guvernören i den ryska Belgorod-regionen, nära Ukraina, uppger att två personer har dödats i en drönarattack.

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

idag 02:32
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

idag 01:48
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.