Barnen ville ha en hund – då skrev pappan ett kontrakt som är det bästa vi sett

Att ta steget att köpa en hund är för många det bästa beslutet de tagit, men för andra, som den här pappan, är det inget de ser fram emot.


När familjen skulle skaffa hund var det en familjemedlem som inte kände sig lika entusiastisk över vad som komma skulle – pappan. Det gjorde att han gick med på att skaffa hunden på villkoret att han skulle få sätta upp reglerna för hundköpet, skriver Metro UK.

Detta resulterade i det roligaste kontrakt vi någonsin sett. Pappan kräver bland annat, i det som kallas "Familjehundskontraktet", att han aldrig någonsin ska behöva plocka upp hundbajs, att hunden inte får bajsa någon annan stans än vid grannens staket, hunden får inte ha en rinnig nos (för det tycker han tydligen är äckligt).

Det fortsätter med ett klargörande av att pappan ska ha vetorätt över hundens namn, om pappan tycker hunden luktar illa så har något av barnen ett dygn på sig att bada hunden, hunden får heller inte vara med på familjens julkort och om hunden gör något som måste städas upp så är det tillåtet att använda kemikalier.

Bildkälla: Imgur

Det kan kännas som pappan ställer stora krav på hunden, men familjen lyckades faktiskt leva upp till dem och hitta en passande hund, efter att maxvikten på hunden ändrats lite.

En bild på kontraktet, som faktiskt är två år gammalt, dök nyligen upp på Reddit av användaren R. Johnstone. Johnstone skriver dessutom att barnen ska ha varit 10, 11 och 13 år gamla när kontraktet skrevs under, och att de två veckor efter signeringen skaffade familjen en liten hund.

Hunden döptes till slut till Kershaw, och pappan ska faktiskt inte ha använt sitt veto där. Hunden äter tydligen torrt djurfoder och ska dessutom aldrig ha ställt till med någon så allvarlig olycka att kemikalier ska behövt bli inblandade.

Barnen är nu 12, 13 och 15 och användaren skriver att kontraktet fungerat bra för familjen. Och avslutar med att skriva "alla i familjen (inklusive pappa) älskar hunden som blivit ett fantastiskt tillskott till (men inte medlem av) familjen".

Bildkälla: Imgur

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du husdjur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ras för bitcoin

Högre försvarsvilja med utländsk bakgrund

Viljan att strida och riskera livet för att försvara Sverige är högre bland invånare i utsatta områden med utländsk bakgrund än hos övriga svenskar. Det visar en ny undersökning från Järvaveckan.

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Anders Pihlblad och Maria Forsblom skulle leda tisdagens "Nyhetsmorgon" i TV4. Men mitt under sändningen tvingades den senare lämna studion.

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

År 2045 ska Sverige kunna producera dubbelt så mycket el som i dag, eller 300 TWh. Bland annat med kraftigt utbyggd kärnkraft. Det framgår av regeringens energiproposition, som också innehåller etappmål på vägen dit.

Man jagas för dubbelmord i Nässjö

En man i 35-årsåldern misstänks för dubbelmord i Nässjö, sedan två män hittats döda efter en brand i ett flerfamiljshus i februari.

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

1 timme sedan
Pappan till den svenske man som uppges ha dödats i en skottlossning i Turkiet på söndagskvällen bekräftar att hans son blev ihjälskjuten.