Hon försökte amma i butiken men blev tillsagd att gå därifrån.
Hon försökte amma i butiken men blev tillsagd att gå därifrån. - Foto: Pixabay/TT

Mamman fick inte amma – trots att hon var omgiven av bröst

Mamman var i en underklädesbutik, där det av förklarliga anledningar finns en hel del bröstbilder. Men hon fick ändå inte amma sin bebis där.


Den nyblivna mamman Wittney Hope och hennes 18 månader gamla dotter var och handlade på Dillard's i Tennessee, USA. De kände båda att de behövde en paus, Wittney för att ta det lite lugnt och bebisen för att få mat, skriver Independent.

Och så som det går till när små barn får mat så krävs det ju ett bröst. Något det också fanns gott om i butiken. Men trots att Wittney knappt visade sitt bröst, gav sin dotter mat och var omgiven av andra bilder på bröst – blev hon tillsagd att hon inte fick amma i butiken.

En person ur personalen förklarade att Wittney behövde gå från butiken eller sluta amma. Om hon ville fortsätta så skulle hon behöva gå till toaletten.

Wittney blev så klart upprörd över situationen, och hon såg definitivt den sjuka ironin i att hon, omgiven av bröst, nekades göra det mest grundläggande som mamma – ge sitt barn mat.

När hon kom hem skrev hon ett Facebook-inlägg om händelsen som nu blivit viralt. Hon berättar om chocken och hur upprörd hon var över behandlingen i butiken. Läs inlägget här under.

Underklädeskedjan svarade också på Wittneys inlägg genom att skriva: "Dillard strävar efter att skapa en trevlig och bekväm shoppingupplevelse. Därför respekerar vi rätten för alla mödrar att amma deras barn där de själva känner sig bekväma. När vi blev medvetna om händelsen så kontaktade butikschefen kunden direkt och bad om ursäkt", skriver Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om en kvinna som fick bröstmjölk sprutad på sig då hon sa åt en ammande mamma att sluta.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde alla få amma där de vill?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan

Då kan bitcoinutbudet halveras

2 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

2 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

2 timmar sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

2 timmar sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

3 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.