Man hotade treårig pojke i tyllkjol: "Din mamma är en barnmisshandlare"

Jens treåriga son blev trakasserad av en främmande man i en park för att han hade på sig en rosa tyllkjol. Här är nätets fina motaktion.


Jens son är som vilken treåring som helst. Han gillar att leka med bilar, lägga pussel, äta plommon och ha på sig glittriga tyllkjolar.

Kjolarna bär han till vardags, när familjen handlar eller besöker kyrkan. Hans mamma Jen Anderson Shattuck från Plymouth, Massachusetts i USA har inte reflekterat över det för en sekund, vilket hon inte heller borde behöva göra.

Men under förra veckan blev hon och hennes son utsatta för en riktig mardrömsupplevelse i samband med ett besök i en park, vilket hon har skrivit om i ett Facebookinlägg som har delats närmare 50 000 gånger.


I parken blev hon påhoppad av en man som uppenbarligen hade haft sina ögon på Jen och hennes son under en tid tillbaka. Han sa att han av nyfikenhet undrade varför hon gjorde såhär mot sitt barn.

Mannen var uppenbarligen inte nyfiken alls, utan mer anklagande och vände sig till hennes lilla treåriga son.

– Hon borde inte göra såhär mot dig. Du är en pojke. Hon är en dålig mamma. Det är barnmisshandel, sa mannen direkt till barnet.

Sen tog han dessutom bilder på sonen och hans mamma, trots att hon uttryckligen bad honom att sluta. Då blev mannen hotfull och sa att "nu kommer alla få veta, du ska få se."

Polis tillkallades till platsen och tog upp en anmälan. De ska också ha gett sonen komplimanger för hans fina kjol. Men barnet känner sig enligt Jen väldigt otrygg efter händelsen och frågar om den elaka mannen kommer att komma tillbaka och om han kommer säga fler elaka saker om hans kjol och ta fler bilder.

Händelsen har även gjort Jen väldigt ledsen. Men istället för att backa och ge efter för mannens kränkning, så har hon valt att sprida budskapet om att alla människor har rätt att vara precis som de är. Hon är fast bestämd att kväva den okända mannens hat med kärlek.

Hennes gripande berättelse har fått människor över hela världen att stötta hennes son och stå upp för honom, bland annat genom hashtagen #TuTusForRoo som nu sprids i sociala medier tack vare en vän till familjen.




Till och med hårda metalsnubbar med skägg har hakat på kjoltrenden i Roos ära.


"Jag tänker visa mitt barn på alla sätt jag kan, att jag uppskattar mitt barn för den han är och stöttar honom i hans val – oavsett vad någon annan tycker och oavsett om någon försöker stoppa honom." skriver Jen i det virala Facebookinlägget.


Här kan du läsa om Ylva och Gabriella som bytte efternamn på ett väldigt ovanligt sätt, som en feministisk hyllning till sina mammor. Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du också att fler barn borde få klä sig som de vill?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.