OMG!
OMG! - Foto: TT

Det finns ett hemligt tangentbord i din iPhone – men du får inte använda det

En Twitter-användare har hittat ett hemligt tangentbord som eventuellt skulle kunna förändra otroligt mycket för en del.


Det finns faktiskt ett hemligt sätt att göra det enklare att skriva till exempel sms, för med det dolda tangentbordet på din iPhone skulle allt förändras. Men det finns ett problem: vi får inte använda det.

Utvecklaren Steve Troughton-Smith har hittat ett tangentbord som är perfekt för personer som vill skriva med en hand. Han gick in i systemet och hittade koden för tangentbordet. Men eftersom koden ligger i systemet, som vi inte kommer åt, så kan man inte använda tangentbordet, skriver Metro UK.

På Twitter berättade han om sitt fynd och visar även bilder på det hemliga tangentbordet. Man ser att tangenterna sitter närmare varandra, vilket skulle underlätta för en hel del.

Tangentborden finns i två olika varianter – på ett är bokstäverna mer åt vänster och på det andra är de mer åt höger för att underlätta för personer som är högerhänta och vänsterhänta.

Och enligt Troughton-Smith har det hemliga tangentborden funnits sedan iOS 8, vilket var när iPhone 6 plus kom ut på marknaden, skriver Metro UK.

Apple har inte avslöjat varför de har tagit fram tangentbordet utan lansering och varför de inte har introducerat de är fortfarande oklart.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skriver du sms med båda händerna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

Asienbörser backar rejält

Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.

Zelenskyj efterlyser samma hjälp som gavs Israel

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vädjar till allierade i väst att visa samma enighet gentemot Ukraina som uppvisades under Irans attack mot Israel. Intensiteten i ryska attacker kräver större enighet, säger han.

Kinas BNP växte mer än väntat

1 timme sedan
Den kinesiska ekonomin växte med 5,3 procent på årsbasis under det första kvartalet i år, mer än förväntat, enligt kinesisk officiell statistik.

Polis sköt när man greps efter mordförsök

2 timmar sedan
Sent på måndagskvällen fick polisen larm från ett socialt boende i Upplands Väsby norr om Stockholm om en man som betedde sig hotfullt.