Ica-butiken kände inte till det komiska.
1 av 2
Ica-butiken kände inte till det komiska. - Foto: Privat / TT Nyhetsbyrån
Som Pierre fattade.
2 av 2
Som Pierre fattade. - Foto: Privat

Pierre hittade "Sveriges längsta särskrivning" – i kyldisken på Ica

Internet kan inte hantera hur roligt det är med den här "särskrivningen".


Stand up-komikern Pierre Mathisson brukar vanligtvis vara ett geni på Twitter. Nu lyckades han slå in en fullträff när han tog ett foto i Ica Maxi-butiken i Flygstaden i Halmstad.

– Jag har tänkt på det några gånger när jag varit där och handlat men det var först nu jag gjorde en tweet om det. Jag jobbar ju med humor, men skriver även en hel del skämt i sociala medier, säger Pierre till Nyheter24.

Stand up-komikern Pierre. Bildkälla: Privat

Bilden har i nuläget blivit retweetad över 1 800 gånger och fått över 5 000 gilla-markeringar. Dessutom har någon laddat upp den på virala sajten Imgur. Så det var minst sagt en succé.

Pierre är dessutom svensklärare och har märkt att särskrivningar skapar tillfälle för skämt. Något som Nyheter24:s reporter också tycker i en krönika om särskrivningar.

Känslorna rörande särskrivningar kan vi också se i den här artikeln där en person kom på ett smart knep för att få kollegan att sluta särskriva.

– Dock har jag fått höra tillrättavisanden som "men det är ju ingen särskrivning". De svaren är nästan roligare än de som tycker det är riktigt kul, säger Pierre.

När Nyheter24 når Ica Maxi i Flygstadens butikschef Anette Bengtsson så är det ingenting hon tänkt på.

– Det är ju två olika rubriker så, men det är ingen som har sagt något tidigare, säger hon och skrattar.

Trots det var det en Twitter-användare som direkt kunde peka ut att det handlade om Flygstaden. Så lite fnissar kanske folk åt det här ändå.

Läs också om Marabous särskrivningsmiss när de lanserade en ny choklad – eller testa dina kunskaper i vårt särskrivnings-quiz!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
Ica
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Stör du dig på riktiga särskrivningar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

Facket och arbetsgivarna har kommit överens om ett nytt avtal för drygt 76 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag.

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.